In data de 15 martie, la Aula "Sergiu T. Chiriacescu" a Universitatii Transilvania din Brasov (Bd. Iuliu Maniu nr. 47A) se va organiza conferinta cu tema
"Elemente de noutate in noul Cod penal si noul Cod de procedura penala".
Conferinta se va sustine prin organizarea Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor - Centrul Teritorial Brasov si Baroul Brasov, in colaborare cu Editura Universul Juridic.
Se acorda 10 puncte de pregatire profesionala pentru avocatii care participa la conferinta.
Iata si programul conferintei:
8.30 – 9.00 – Inregistrarea participantilor.
9.00 – 9.30 – Alocutiuni introductive – Av. Cristina Gheorghe, decanul Baroului Brasov si prof. univ. dr. Cristinel Ioan Murzea, decanul Facultatii de Drept din Brasov.
9.30 – 10.45 – Dr. Mihail Udroiu, Judecator la Tribunalul Bucuresti, formator INM, membru in Comisia de redactare a noilor coduri: penal si de procedura penala – "Camera preliminara".
10.45 – 12.00 – Prof. univ. dr. Gheorghita Mateut, Facultatea de Drept a Universitatii "Babes Bolyai" din Cluj Napoca, cu tema "Structura urmaririi penale in viziunea noului Cod".
12.00 –12.45 – Pauza de masa.
12.45 – 14.00 – Conf. univ. dr. Sergiu Bogdan, Facultatea de Drept a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca cu tema "Infractiuni contra patrimoniului – Elemente de noutate in raport cu noul Cod penal".
14.00 – 15.15 – Conf. univ. dr. Constantin Duvac, cercetator asociat al Academiei Romane – Institutul de Cercetari Juridice "Acad. Andrei Radulescu" cu tema "Aplicarea legii penale in timp in raport cu noua legislatie penala".
Taxa de participare este de 170 de lei pentru persoanele care se inscriu pana la data de 7 martie si de 200 de lei pentru inscrierile efectuate in intervalul 8-15 martie, informeaza Avocatura.com
Plata se va efectua in contul Centrului Teritorial Brasov al INPPA, RO84 BPOS 0800 2605 086 RON 0N, deschis la BANCPOST, Sucursala Brasov. Inscrierile se pot face si in ziua evenimentului, la inregistrarea participantilor.
sursa foto: freegreatpicture.com
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<