Comisia juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor nu avea obligatia de a solicita avizul Consiliului Superior al Magistraturii in cazul modificarilor aduse la Codul penal si in cazul legii amnistiei si gratierii, se arata intr-un comunicat al Comisiei juridice remis joi AGERPRES
Astfel, Comisia juridica precizeaza ca poate solicita avizul Consiliului Superior al Magistraturii pentru acele proiecte de acte normative care privesc doar organizarea activitatii judecatoresti, in conformitate cu legea nr. 317/2004.
" In conformitate cu aceste prevederi, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a cerut avizul Consiliului Superior al Magistraturii de fiecare data cand in dezbatere au intrat acte normative care privesc organizarea autoritatii judecatoresti. De exemplu, comisia a cerut avizul Consiliului Superior al Magistraturii la propunerile legislative pentru modificarea si completarea Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor si a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.Comisia juridica, de disciplina si imunitati nu avea obligatia de a solicita avizul Consiliului Superior al Magistraturii", se arata in comunicatul Comisiei.
Cat priveste propunerea legislativa pentru modificarea art. 2531 din Codul penal si Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea unor acte normative pentru care Comisia juridica a intocmit rapoarte de adoptare, in data de 9 decembrie, asupra unor modificari si completari ale legislatiei penale care nu priveau organizarea activitatii judecatoresti sub aspectul completelor de judecata sau sub aspectul unor reglementari care vizeaza organizarea administrativa, Comisia juridica, de disciplina si imunitati nu avea obligatia de a solicita avizul Consiliului Superior al Magistraturii, precizeaza sursa citata.
In comunicat sunt prezentate, de asemenea, o serie de initiative legislative care au fost adoptate in materia Codului penal in perioada 2009-2013 la care nu a fost solicitat punctul de vedere al CSM si nici nu s-au comunicat aceste puncte de vedere din oficiu de catre Consiliu: Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 15/1968—Codul Penal al Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare (Plx 474/2011); Proiectul de Lege pentru modificarea Codului penal si a Legii nr. 286-2009 privind Codul Penal (Plx 458/2011); Proiectul de Lege privind protectia mediului prin intermediul dreptului penal (PLx 876/2010); Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 198-2008 privind modificarea si completarea Codului penal (PL-x 198/2009); Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Codului penal si a Legii nr. 286-2009 privind Codul penal (PL-x 785/2011).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<