Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Formarea profesionala a mediatorilor



Formarea profesionala a mediatorilor are ca principale obiective:

a) dobandirea de cunostinte teoretice in domeniul conflictelor, al solutionarii alternative a disputelor si medierii;
b) dezvoltarea de abilitati practice in mediere;
c) cunoasterea cadrului de reglementare in domeniul medierii;
d) asigurarea accesului si mentinerea in profesia de mediator.

Formarea profesionala a mediatorilor se asigura prin cursuri de formare profesionala organizate de catre furnizorii de formare si de catre institutiile de invatamant superior acreditate.

Cursurile si programele de formare profesionala a mediatorilor vor fi autorizate de catre Consiliul de mediere cu respectarea standardelor de formare profesionala in domeniu, elaborate de catre acesta.

Standardul de formare a mediatorului a fost aprobat prin Hotararea Consiliului de Mediere nr. 12/2007.

Totodata, prin Hotararea Consiliului de Mediere nr. 273/ 09.12.2007 a fost aprobat Regulamentul-cadru privind organizarea Examenului de absolvire a cursurilor de formare a mediatorilor. Structura cursului de formare profesionala va fi intocmita conform prevederilor privind formarea adultilor. Consiliul de mediere va emite documentele care atesta competenta profesionala a mediatorilor.

Institutiile si celelalte persoane juridice care desfasoara, conform prevederilor anterioare programe de formare profesionala a mediatorilor se inscriu de catre Consiliul de mediere pe o lista, care va fi pusa la dispozitia celor interesati la sediul sau, al instantelor judecatoresti si al autoritatilor administratiei publice locale, precum si la sediul Ministerului Justitiei si pe pagina de internet a acestuia.

Consiliul de mediere are dreptul sa verifice modul de organizare si desfasurare a cursurilor si de aplicare a standardelor de formare initiala si continua si poate solicita, daca este cazul, retragerea autorizatiei, potrivit standardelor de formare in domeniul medierii si procedurilor elaborate de catre Consiliul de mediere.

Formarea profesionala a mediatorilor cuprinde formarea profesionala initiala si formarea profesionala continua.

Formarea profesionala initiala a mediatorilor asigura pregatirea pentru dobandirea unor competente profesionale minime necesare desfasurarii activitatii acestora.

Formarea profesionala continua urmeaza formarii initiale si asigura mediatorilor dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite si/sau dobandirea de noi competente. Astfel, potrivit art. 34 din Legea 192/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, mediatorul are obligatia de a-si imbunatati permanent cunostintele teoretice si tehnicile de mediere, urmand in acest scop cursuri de formare continua, in conditiile stabilite de Consiliul de mediere.

Mai multe informatii despre formarea profesionala a mediatorilor descoperiti in Manualul Mediatorilor de Succes >>>


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Formarea profesionala a mediatorilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI