Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) organizarea unei noi sedinte, pana la data de 24 ianuarie, pentru reinvestirea in functie a presedintelui Sectiei penale, judecatoarea Mirela Sorina Popescu.
"Urmare a hotararii Consiliului Superior al Magistraturii de a amana fara termen analizarea candidaturii pentru ocuparea postului de presedinte al Sectiei penale, va facem cunoscut faptul ca la data de 18 ianuarie 2018 a avut loc sedinta Colegiului de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care, in baza art.19 lit.j) din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a adoptat Hotararea nr. 8, prin care a stabilit, cu unanimitate, ca se impune sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii in vederea luarii masurilor necesare pentru desfasurarea procedurii de reinvestire a presedintelui Sectiei penale a ICCJ in termenul stabilit prin calendarul aprobat", se arata intr-un comunicat al ICCJ, potrivit agerpres.ro.
ICCJ solicita Sectiei pentru judecatori din cadrul CSM organizarea unei noi sedinte pana la data de 24 ianuarie, cand expira mandatul in curs, pentru discutarea candidaturii depuse.
"Orice intarziere dupa aceasta data prejudiciaza bunul mers al activitatii Sectiei penale cu repercusiuni asupra actului de justitie", mai precizeaza ICCJ.
Aceasta reactie a ICCJ vine dupa ce CSM a amanat joi interviul pe care judecatoarea Mirela Sorina Popescu urma sa il sustina pentru un nou mandat in functia de presedinte al Sectiei penale a Instantei supreme. Mirela Sorina Popescu ocupa aceasta functie din 24 ianuarie 2015.
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Evaluarea Nationala - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Conform dispozitiilor articolului 53 alineatul 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, presedintii de sectii ai ICCJ sunt numiti de catre presedintele Romaniei, la propunerea CSM, dintre judecatorii Inaltei Curti care au functionat la aceasta instanta cel putin doi ani.
Numirea in functia de presedinte de sectie al Inaltei Curti de Casatie si Justitie se face pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data, conform alineatului 3 al aceluiasi text de lege.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri