Inalta Curte de Casatie si Justitie a sesizat CCR privind proiectul de lege votat de Parlamentul Romaniei prin care se modifica unele executari de pedepse cu inchisoarea.
Decizia de sesizare a CCR a fost luata joi in cadrul sectiilor unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
"Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-au constituit in Sectii Unite (...) pentru sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la exercitarea controlului de constitutionalitate, inainte de promulgare, asupra Legii privind masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate", arata ICCJ.
Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, legal constituite, prin Hotararea nr.2 din 26 aprilie 2018, au sesizat Curtea Constitutionala asupra aspectelor de neconstitutionalitate cuprinse in Legea privind masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate", arata instanta suprema.
Citeste si:
Plenul Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat miercuri , cu 170 de voturi "pentru", 81 "impotriva" si sase abtineri proiectul legislativ privind masurile alternative de executare a pedepselor. Astfel prin decizia judecatorului, condamnatii pentru fapte fara violenta, care nu sunt recidivisti si care au o pedeapsa de maximum cinci ani, beneficiaza de masura arestului la domiciliu sau in zilele de sambata si duminica. PNL a anuntat ca va ataca modificarile la Curtea Constitutionala.
Luni, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat aport favorabil proiectului, cu 13 voturi “pentru”, noua voturi “impotriva” si doua abtineri.
Proiectul mai prevede ca masurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt executarea la domiciliu a pedepsei, executarea fractionata a pedepsei privative de libertate in timpul saptamanii la domiciliu si in zilele de sambata si duminica intr-un centru special infiintat pentru aceasta masura de executare, precum si executarea pedepsei in regim mixt, la domiciliu, cu prestarea de zile de munca in folosul comunitatii in echivalent.
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Teste REZOLVATE pentru examenul de titularizare Limba si Literatura engleza
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
La decizia judecatorului, condamnatii pentru fapte fara violenta, care nu sunt recidivisti si care au o pedeapsa de maximum cinci ani, beneficiaza de masura arestului la domiciliu sau in zilele de sambata si duminica.
S-ar putea sa te intereseze si: Cererea de executate silita 2018: bancile nu mai pot apela la firmele de recuperare
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE