Prin legea privind recursul compensatoriu au fost eliberate din inchisoare 941 de persoane, ca urmare a expirarii duratei pedepsei in termen. Iar in cazul a 2.767 de detinuti instantele au admis liberarea conditionata, dupa cum se arata intr-un comunicat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), anunta agerpres.
"In perioada 19.10.2017 - 7.01.2018, din unitatile subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor au fost puse in libertate, ca urmare a expirarii duratei pedepsei in termen, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevazute de Legea 169/2017, 941 de persoane. De asemenea, a fost admisa, de catre instantele de judecata competente, liberarea conditionata pentru 2.767 de persoane", potrivit sursei citate.
Va recomandam
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI (2 culegeri)
Solutii practice, 100% eficiente, pentru nota maxima la examenul de TITULARIZARE INVATATORI Subiecte REZOLVATE in conformitate cu programa M.E. in vigoare! Va prezentam Pachetul de Teste pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar format din doua culegeri: 1. Culegerea de Teste rezolvate pentru reusita la examenul...
Legea privind recursul compensatoriu a intrat in vigoare pe 19 octombrie 2017 si prevede ca la 30 de zile executate in penitenciar in conditii necorespunzatoare detinutii beneficiaza de sase zile considerate executate; perioada pentru care se acorda zilele se calculeaza incepand cu 24 iulie 2012.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
NOUTATI si MODIFICARI aparute in LEGISLATIE
Noutati importante in Codul Civil aparute in 2025 - legislatia a fost modificata. Puteti vedea detalii despre Proprietatea Privata si Moștenire + explicatiile privind Partajul, Contractul de Vanzare sau Prescriptia. Detalii despre CE, CAND si CUM se aplica in lege.
Vezi AICI lista completa a modificarilor <<