Cu legea recursului compensatoriu adoptata de majoritatea PSD-ALDE, premierul Viorica Dancila insista ca actul normativ a fost initiat de Guvernul Ciolos, nefiind „o decizie inspirata”. In contextul in care opozitia a cerut abrogarea legii prin ordonanta, sefa Guvernului a precizat ca se va intalni miercuri cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru a lua o decizie.
„Dupa cum stiti, aceasta lege a recursului compensatoriu a fost initiata de Guvernul tehnocrat condus de Dacian Ciolos si cred ca nu a fost o decizie inspirata la acel moment. (...) Maine am sa ma intalnesc cu ministrul Justitiei tocmai pentru a lua o decizie, pentru a vedea care au fost efectele acestei legi, astfel incat decizia noastra sa reflecte realitatea in Romania si lucrurile care s-au intamplat sa nu mai aiba loc. Nu pot sa vin in acest moment cu o decizie pana nu vorbesc cu cei in domeniu”, a declarat Dancila.
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, pentru HotNews, legat de solicitarea USR ca Guvernul sa emita o Ordonanta de Urgenta pentru abrogarea legii privind recursul compensatoriu, ca va analiza o astfel de cerere cand o va primi personal, desi nu el este cel care ar trebui sa ia o asemenea decizie: "Ce, este treaba ministrului Justitiei sa dea ordonante?". Tudorel Toader a mai sustinut ca, inainte de a vorbi despre adoptarea unei astfel de Ordonante, ar trebui ca "initiatorii si avizatorii acestei legi sa isi asume consecintele ei".
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Evaluarea Nationala - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Ministrul Justitiei a sustinut ca el nu a primit nicio solicitare pentru adoptarea unei Ordonante de Urgenta a Guvernului pentru abrogarea legii privind recursul compensatoriu, el reluand declaratiile potrivit carora responsabilii pentru acest act normativ sunt guvernarea tehnocrata si CSM, in componenta anterioara. "Eu nu am primit o astfel de solicitare. In al doilea rand, as vrea sa se clarifice parcursul legislativ privind recursul compensatoriu - cine l-a initiat, fosta guvernare tehnocrata, cum l-a avizat CSM-ul in componenta anterioara, care a zis ca zilele ar trebui sa se considere ca executate efectiv, si nu sa dea beneficiu la liberarea conditionata, cum a fost adoptata legea de Parlament, ca a intrat in vigoare la scurt timp dupa ce am devenit ministru", a declarat Tudorel Toader.
Intrebat insistent daca ia in calcul sa isi asume adoptarea unei Ordonante pentru abrogarea legii privind recursul compensatoriu, Tudorel Toader a spus ca nu el este cel care ar trebui sa isi asume o astfel de decizie.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri