Legea societatilor nr. 31/1990 a fost modificata de trei ori in doar o luna prin cinci acte normative diferite.
Parlamentarii si guvernanti sunt atenti la modul in care opereaza sectorul privat, insa modifica actele in baza carora functioneaza majoritatea entitatilor fara a comunica transparent asupra noutatilor.
Astfel, Legea nr. 31/1990 a fost modificata prin Legea nr. 102/2020, Legea nr. 108/2020, Legea nr. 113/2020, OUG nr. 62/2020 si OUG nr. 92/2020.
Sunt acte normative extrem de importante, ce instituie modificari legate de aprobarea situatiilor financiare anuale, restructurarea obligatiilor fiscale, declaratia privind beneficiarul real, insolventa etc. Si toate aceste modificari va afecteaza in mod direct, ca urmare sunteti obligat sa le cunoasteti, sa le intelegeti si sa le aplicati corect.
Specialistul Ionut Jinga va vine in ajutor!
Lucrarea sa,
Noua lege a societatilor comerciale comentata si explicata, va furnizeaza imaginea de ansamblu a modificarilor legislative recente, astfel incat, pe de o parte, sa aveti certitudinea ca nu ratati nicio prevedere vitala si, pe de alta parte, sa stiti exact cum trebuie sa gestionati fiecare aspect afectat de modificari. Lucrarea este disponibila online si o puteti parcurge chiar azi!
Gasiti detalii despre:
- modul in care se pot constitui societatile comerciale (modificari aduse de Legea nr. 102/2020);
- procedura de intrunire a organelor de conducere in vederea aprobarii situatiilor financiare anuale sau in alte situatii (modificari aduse de O.U.G. nr. 62/2020);
- noutatile in ceea ce priveste declaratia privind beneficiarul real care trebuie depusa la Oficiul Registrului Comertului (modificari aduse de Legea nr. 108/2020).
Lucrarea va cuprinde si o prezentare a actelor normative in domeniul insolventei, adoptate in aceasta perioada de criza generata de coronavirus, cu informatii privind:
- noul plafon al creantelor sub care nu poate fi declansata procedura de insolventa;
- cazurile in care nu sunt suspendate actiunile judiciare pentru recuperarea creantelor asupra unui debitor aflat sub incidenta Legii insolventei (modificari aduse de Legea nr. 113/2020).
Prezentam succint si
masurile de sprijin financiar active de care pot beneficia societatile comerciale in perioada starii de alerta, precum si noutatile privind restructurarea obligatiilor fiscale - procedura la care vor apela tot mai multe companii, mai ales dupa data de 25 octombrie, data-limita pana la care este suspendata executarea silita a creantelor de catre stat (modificari aduse de O.U.G. nr. 92/2020).
5 motive pentru care va este necesara Lucrarea specialistului Ionut Jinga!
1. Aflati noutatile din sfera insolventei:
- imprejurarile in care unei societati i se poate cere insolventa de catre un creditor;
- drepturile si obligatiile noi pe care le au societatile in insolventa;
- ce nu li se poate intampla societatilor in aceasta perioada;
- ce posibilitati de recuperare a creantelor ofera noile acte normative aparute.
2. Veti cunoaste aspectele de natura juridica privind constituirea societatilor, in special a celor cu raspundere limitata (daca o persoana fizica poate fi asociata la mai multe SRL-uri, cate persoane juridice pot functiona intr-un imobil etc.).
3. Veti fi informat despre modul in care se poate convoca adunarea generala a actionarilor si modul in care se pot semna situatiile financiare, astfel incat sa evitati amenzile de pana la 5.000 lei prevazute de Legea contabilitatii.
4. Veti aplica pentru cele mai eficiente masuri active pe care Statul vi le ofera, astfel incat sa depasiti perioada de criza generata de pandemie. Veti afla ce masuri de relaxare fiscala au fost adoptate recent, ce termene de plata sau de depunere declaratii au fost prorogate si la ce masuri se gandesc reprezentantii Statului pentru viitorul apropiat.
5. Va pregatiti, in cazul in care nu veti reusi sa va achitati datoriile catre bugetul de stat pana la 25 octombrie, pentru restructurarea acestora, afland ultimele noutati in materie, astfel incat sa alegeti varianta optima de restructurare.
Consulta-i cuprinsul dand
click AICI!
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<