Cunoasterea in detaliu a Legii societatilor nr. 31/1990 va poate feri de amenzi de pana la 100.000 de lei sau chiar inchisoare!
Da! Atat de dur pot fi sanctionate actiunile tale, daca ele incalca cerintele Legii 31/1990 - Legea societatilor, cu modificarile ulterioare! Pentru a le evita, ai nevoie de cunoasterea amanuntita a textului de lege, de intelegerea si aplicarea lui corecta.
Stii ca repartizarea profitului se poate face si trimestrial? Cunosti obligatiile care revin societatii? Stii ca si asociatilor si actionarilor le pot reveni obligatii fiscale privind impozitul pe venit si contributiile sociale obligatorii?
Legea 31/1990 explicitata. De ce ai avea nevoie de o “traducere” a legii?
In conditiile in care Legea 31/1990 are:
- 28 de ani vechime si aproape 300 de articole!
- un format invechit si…
- un continut subminat de cele 20 de acte normative care o modifica in mod haotic si te trimit de la Ana, la Caiafa, fara a te lamuri concret...
- a suferit numeroase modificari, cea mai recenta fiind produsa de Legea 163/2018!
- cat de greu crezi ca-ti este sa gresesti in aplicarea legii?
Descopera acum SOLUTIA TA pentru aplicarea CORECTA a Legii nr. 31/1990 cu modificarile ulterioare - lucrarea pe CD Legea societatilor analizata detaliat - Probleme si solutii. Este UNICA lucrare din domeniu care iti explica, iti arata si te indruma in aplicarea corecta a Legii 31/1990!
Comanda acum UNICA lucrare din domeniu care:
- te ajuta sa intelegi clar ce ai de facut in orice situatie pentru a nu te trezi amendat
- te ajuta sa cunosti si sa respecti legea, cu toate modificarile ei ulterioare
- iti economiseste timpul, neuronii si banii!!

Legea nr. 31/1990 comentata - acum pe intelesul si in folosul tau personal!
Lucrarea pe CD Legea societatilor analizata detaliat. Probleme si solutii contine:
- planul actiunilor corecte ce trebuie intreprinse in fiecare situatie prevazuta in Legea 31/1990,
- sfaturi, recomandari si atentionari privind modul corect de aplicare a legii in diverse situatii- infiintare societata, distributie dividende, auditul si alte forme de control etc.,
- temeiuri legale care sustin solutionarea corecta a unei situatii,
- studii de caz relevante pentru aplicarea corecta a legii,
- elemente importante privind repartizarea profitului,
- implicatiile fiscale modificarilor privind distribuirea trimestriala a dividendelor.
Cu ajutorul comentariilor autorilor – Justinian Cucu si Dani Cucu, poti rezolva usor, rapid si corect situatii legate de:
- constituirea
- organizarea
- functionarea
- dizolvarea
- lichidarea societatilor comerciale.
Rostul lucrarii este acela de a ajuta contabilii sau alte persoane implicate in functionarea societatii sa inteleaga modul corect de functionare a acesteia. Ea asigura informatiile necesare:
- evitarii sanctiunilor sau pedepselor prevazute de Legea 31/1990
- mentinerii in conditiile de legalitate a societatii ca vehicol de realizare a veniturilor, fie ca este vorba despre salariu, onorariu sau dividende.
Probleme specifice, frecvent intalnite in practica societatilor comerciale, precum:
- desemnarea si modificarea persoanelor reprezentante ale societatii
- stabilirea obiectului de activitate si consecintele sale fiscale
- raspunderea contabilului in raport cu administratia societatii
- distribuirea dividendelor si consecintele fiscale ale acesteia
- modificarea capitalului social
- regimul fiscal aplicabil veniturilor platite conducerii societatii
- tratamentul operatiunilor dintre societate si asociati
- raspunderea societatii fata de terti
- si altele asemenea isi gasesc in lucrare rezolvarea legala si sigura.
Astfel, in orice situatie:
- stii cum sa actionezi corect, pas cu pas, in baza legii
- cunosti temeiurile legale ce stau la baza actiunilor tale
- economisesti timp in gasirea solutiilor legale
- economisesti energie
- esti ferit de incalcarea legii, omisiuni, intarzieri, penalizari, amenzi
- salvezi banii societatii!
Alege siguranta si corectitudinea deciziilor si actiunilor tale! Comanda acum Legea societatilor analizata detaliat - Probleme si solutii.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<