La data de 10 iulie 2013, a avut loc la sediul Ministerului Justitiei prima reuniune a Comisiei Nationale de Drept International Umanitar (CNDIU),organizata pe perioada presedintiei Ministerului Justitiei (martie 2013 – martie 2014).
Reuniunea a fost deschisa de doamna secretar de stat in Ministerul Justitiei, Simona Maya Teodoroiu, care s-a adresat membrilor Comisiei, in calitate de presedinte in exercitiu. A fost subliniata importanta acestei Comisii in promovarea dreptului umanitar la nivel national, precum si rolul ei de a veghea la indeplinirea obligatiilor asumate de Romania in acest domeniu.
De asemenea, in cadrul discutiilor, membrii Comisiei au dezbatut Planul de activitati pe anul 2013, precum si o serie de alte aspecte relevante pentru activitatea CNDIU.
Comisia Nationala de Drept International Umanitar reuneste reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Justitiei, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Educatiei Nationale, Ministerului Sanatatii si ai Ministerului Culturii.
Sursa Ministerul Justitiei
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<