Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Legislatia judirica actualizata la zi 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sesiune extraordinara comuna Romania-Republica Moldova privind dreptul international umanitar

Joi, 13 octombrie 2016, a avut loc, la Bucuresti, sesiunea extraordinara comuna a Comisiei Nationale de Drept International Umanitar din Romania (CNDIU) sub Presedintia Ministerului Justitiei si a Comitetului national de consultanta si coordonare a punerii in aplicare a dreptului umanitar din Republica Moldova.

Presedintele in exercitiu al CNDIU, Florin - Aurel MOTIU, secretar de stat in Ministerul Justitiei, a declarat in deschiderea sesiunii: "Traim vremuri in care dreptul umanitar este mai actual ca oricand si daca anterior ne puteam gandi la aceasta ramura de drept ca la un rezultat al istoriei, vedem astazi in fapt ca este un element cat se poate de actual al lumii in care traim. Tocmai de aceea, este important schimbul de informatii si de experienta, exact ceea ce ne propunem sa facem astazi.”

Reprezentantii CNDIU din Romania si ai Comitetului national de consultanta si coordonare a punerii in aplicare a dreptului umanitar din Republica Moldova au prezentat rolul celor doua organe consultative si au abordat de asemenea teme precum modelul dezvoltat de Ministerul Justitiei din Romania referitor la educatia juridica in scoli, dar si a initiativelor la nivel institutional cu scopul identificarii de solutii pentru diseminarea dreptului international umanitar in scoli si licee, oferindu-se exemplul initiativei Safe School.

Concluziile sedintei extraordinare comune au subliniat, printre altele, dezvoltarea unui curriculum comun privind activitati in domeniul dreptului international umanitar dar si posibilitatea unui schimb de experienta a delegatiei romane in Republica Moldova.

Delegatia moldoveana a fost reprezentanta de domnul Anatolie Munteanu (vice-ministru al Justitiei si seful delegatiei), domnul Dumitru Cazac (consultant, Directia Relatii Internationale si Integrare Europeana la Ministerul Justitiei), domnul Tudor Vasilica (consultant, Directia Afaceri Juridice, Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene), domnul Vasile Bzovii (sef adjunct Directia Juridica, Ministerul Apararii) si domnul Denis Beliman (consultant in cadrul Directiei Elaborare si Avizare Acte Normative, Ministerul Afacerilor Interne).


Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 14 Octombrie 2016
Votati articolul "Sesiune extraordinara comuna Romania-Republica Moldova privind dreptul international umanitar":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI