Cuvantul de deschidere i-a apartinut domnului Andrei SAVESCU, moderatorul intalnirii, care a multumit invitatiilor pentru participare. Intalnirea marcheaza un eveniment important pentru lumea juridica din Romania si unul foarte important pentru dreptul muncii, avand in vedere calitatea dezbaterilor marcata de public alcatuit doar din specialisti in dreptul muncii.
Andrei SAVESCU i-a dat cuvantul domnului prof. univ. dr. Ovidiu FOLCUT, rectorul Universitatii Romano-Americane, gazda evenimentului. Domnia sa a salutat desfasurarea unei asemenea intalniri in cadrul Universitatii Romano-Americane si a urat mult succes lucrarilor conferintei.
Prima parte a intalnirii a fost dedicata luarilor de cuvant in ordinea tematica a modificarilor Codului muncii. In acest sens, persoanele care au luat cuvantul s-au referit la o parte bine delimitata din materie, accentuand aspectele ce pot conduce la interpretari contradictorii si subliniind problemele ce se pot ridica in practica.
Printre persoanele care au luat cuvantul s-au numarat:
- Gabriel ULUITU a abordat consecintele nerespectarii formei scrise a contractului individual de munca.
- Vlad NEACSU a tratat evaluarea performantelor salariatilor.
- Ana Maria PLACINTESCU a realizat o analiza a contractului individual de munca pe perioada determinata (prelungire, contracte succesive, durata cumulata).
- Marioara TICHINDELEAN a adus clarificari cu privire la suspendarea contractului individual de munca.
- Raluca DIMITRIU a prezentat aspectele esentiale legate de incetarea contractului individual de munca.
- Christian WEIDENT s-a referit la munca prin agent de munca temporara – modificarile si efectele lor, problema conformitatii cu dreptul European si eficienta modificarilor in coroborare cu contractele colective de munca in vigoare.
In a doua parte a intalnirii au fost discutate aspectele evidentiate in prima parte, cautandu-se gasirea unor solutii comune prin evidentierea argumentelor pro si contra fata de problemele discutate.
La finalul intalnirii dl. prof. univ. dr. Ion Traian STEFANESCU a formulat concluziile intalnirii.
Juridice.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rugam sa ne transmiteti reglementarile legislative conform carora angajatul poate beneficia la cerere de concediu fara plata pana la varsta de 3 pentru copil fara handicap, in continuarea concediului de crestere copil pana la 2 ani, astfel incat sa nu revina la serviciu pana la implinirea varstei de 3 ani?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un SRL platitor de impozit pe venit microintreprindere are 2 angajati, unul fiind asociat unic si administrator. Se doreste acordarea pensiei facultative de 400 eur/an la fiecare angajat. Cum se opereaza acest lucru in Saga? Cum apare in D112? ce trebuie sa stiu din punct de vedere fiscal? Pensia va fi platita de angajator, nu de salariat.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<