Cuvantul de deschidere i-a apartinut domnului Andrei SAVESCU, moderatorul intalnirii, care a multumit invitatiilor pentru participare. Intalnirea marcheaza un eveniment important pentru lumea juridica din Romania si unul foarte important pentru dreptul muncii, avand in vedere calitatea dezbaterilor marcata de public alcatuit doar din specialisti in dreptul muncii.
Andrei SAVESCU i-a dat cuvantul domnului prof. univ. dr. Ovidiu FOLCUT, rectorul Universitatii Romano-Americane, gazda evenimentului. Domnia sa a salutat desfasurarea unei asemenea intalniri in cadrul Universitatii Romano-Americane si a urat mult succes lucrarilor conferintei.
Prima parte a intalnirii a fost dedicata luarilor de cuvant in ordinea tematica a modificarilor Codului muncii. In acest sens, persoanele care au luat cuvantul s-au referit la o parte bine delimitata din materie, accentuand aspectele ce pot conduce la interpretari contradictorii si subliniind problemele ce se pot ridica in practica.
Printre persoanele care au luat cuvantul s-au numarat:
- Gabriel ULUITU a abordat consecintele nerespectarii formei scrise a contractului individual de munca.
- Vlad NEACSU a tratat evaluarea performantelor salariatilor.
- Ana Maria PLACINTESCU a realizat o analiza a contractului individual de munca pe perioada determinata (prelungire, contracte succesive, durata cumulata).
- Marioara TICHINDELEAN a adus clarificari cu privire la suspendarea contractului individual de munca.
- Raluca DIMITRIU a prezentat aspectele esentiale legate de incetarea contractului individual de munca.
- Christian WEIDENT s-a referit la munca prin agent de munca temporara – modificarile si efectele lor, problema conformitatii cu dreptul European si eficienta modificarilor in coroborare cu contractele colective de munca in vigoare.
In a doua parte a intalnirii au fost discutate aspectele evidentiate in prima parte, cautandu-se gasirea unor solutii comune prin evidentierea argumentelor pro si contra fata de problemele discutate.
La finalul intalnirii dl. prof. univ. dr. Ion Traian STEFANESCU a formulat concluziile intalnirii.
Juridice.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Este specificat in CIM, la obligatiile angajatorilor: "sa informeze salariatul cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat, in conditiile legii". As dori un model de document cu toate detaliile obligatorii care trebuie sa existe privind aceasta informare. Sau am putea sa inseram un paragraf in Minuta de informare privind acest aspect? Daca da, va rog, sa imi spuneti exact ce informatii trebuie sa contina pt a fii conform legii.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem situatia unui certificat medical emis pt un cod de diagnostic 585 din 01/05 in 04/05. Certificatul are bifa pe "In continuare", desi nu este relevant in acest context. Ulterior am primit un alt certificat medical pt perioada 05/05-19/05 cu acelasi cod de diagnostic 585, cu bifa pe "Initial". Acest certificat medical nu trebuie sa aiba bifa pe "In continuare" fiind emis imediat dupa primul si avand acelasi cod de diagnostic? Medicul i-a spus angajatei ca data de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul unui salariat angajat ca sofer distributie marfa in tara va rog sa-mi comunicati daca locul de munca este mobil in contractul de munca? In aceasta situatie ar trebui trecut ca zona toata tara? In baza clauzei de mobilitate se acorda prestatii in natura nu in bani, respectiv telefon, card combusibil, este ok?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<