Cuvantul de deschidere i-a apartinut domnului Andrei SAVESCU, moderatorul intalnirii, care a multumit invitatiilor pentru participare. Intalnirea marcheaza un eveniment important pentru lumea juridica din Romania si unul foarte important pentru dreptul muncii, avand in vedere calitatea dezbaterilor marcata de public alcatuit doar din specialisti in dreptul muncii.
Andrei SAVESCU i-a dat cuvantul domnului prof. univ. dr. Ovidiu FOLCUT, rectorul Universitatii Romano-Americane, gazda evenimentului. Domnia sa a salutat desfasurarea unei asemenea intalniri in cadrul Universitatii Romano-Americane si a urat mult succes lucrarilor conferintei.
Prima parte a intalnirii a fost dedicata luarilor de cuvant in ordinea tematica a modificarilor Codului muncii. In acest sens, persoanele care au luat cuvantul s-au referit la o parte bine delimitata din materie, accentuand aspectele ce pot conduce la interpretari contradictorii si subliniind problemele ce se pot ridica in practica.
Printre persoanele care au luat cuvantul s-au numarat:
- Gabriel ULUITU a abordat consecintele nerespectarii formei scrise a contractului individual de munca.
- Vlad NEACSU a tratat evaluarea performantelor salariatilor.
- Ana Maria PLACINTESCU a realizat o analiza a contractului individual de munca pe perioada determinata (prelungire, contracte succesive, durata cumulata).
- Marioara TICHINDELEAN a adus clarificari cu privire la suspendarea contractului individual de munca.
- Raluca DIMITRIU a prezentat aspectele esentiale legate de incetarea contractului individual de munca.
- Christian WEIDENT s-a referit la munca prin agent de munca temporara modificarile si efectele lor, problema conformitatii cu dreptul European si eficienta modificarilor in coroborare cu contractele colective de munca in vigoare.
In a doua parte a intalnirii au fost discutate aspectele evidentiate in prima parte, cautandu-se gasirea unor solutii comune prin evidentierea argumentelor pro si contra fata de problemele discutate.
La finalul intalnirii dl. prof. univ. dr. Ion Traian STEFANESCU a formulat concluziile intalnirii.
Juridice.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: O salariata a obtinut venituri in urmatoarea perioada: - Contract de munca: martie 2023 - iunie 2023 - venituri din salarii - Contract de mandat pentru administrator: iunie - iulie 2024 - Contract de munca: august 2024 - prezent Copilul s-a nascut in luna martie 2025. Indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatie pentru cresterea copilului?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Angajatul lucreaza de noapte, in ture de 12 ore, inclusiv in zile de sarbatori legale. In luna aprilie, angajatul va incepe tura in data de 17.04 la ora 19 si va iesi din tura pe data de 18.04 la ora 07 dimineata. In acest caz, pe langa sporul de ore de noapte, angajatul primeste sporul de sarbatoare legala doar pentru cele 7 ore lucrate in ziua de 18.04 sau primeste sporul de sarbatoare legala pe intreaga tura de 12 ore?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Sporul de mobilitate se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat? La societatea noastra este stabilit o suma fixa pentru sporul de mobilitate. In cazul in care salariatul este in concediu medical, in concediu de odihna sau beneficiaza de zile libere platite acest spor va fi calculat proportional cu timpul efectiv lucrat sau se va acorda suma fixa prevazuta in contractul individual de munca? Mentionam ca in contractul individual de munca nu avem prevederi legate de modalitatea de acordare al...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<