Sirianul Omar Hayssam a fost condamnat la 16 ani de inchisoare de Tribunalul Bucuresti in dosarul Volvo in care a fost trimis in judecata pentru inselaciune si asociere in vederea savarsirii unei infractiuni, prin care ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 1,8 milioane de euro.
In acelasi dosar, au mai fost condamnati la 14 ani de inchisoare si cei doi asociati ai sai Quasin Esse si Mohamad Omar.
Decizia Tribunalului Bucuresti de marti nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel.
Ministerul Public informa prin comunicatul din 22 septembrie 2005 in ce priveste dosarul Volvo Truck: ' in perioada septembrie 2001 - octombrie 2002, inculpatul Omar Hayssam, in calitate de presedinte al grupului de firme Manhattan, a initiat si coordonat o grupare criminala la care au aderat si cetatenii de origine araba, inculpatii Omar Mohamad si Quasin Esse, cu o structura ierarhica bine definita avand ca scop inducerea in eroare a partilor vatamate AFIN Leasing AG. Viena, S.C. AFIN Romania S.A. si Volvo Truck Corporation, in vederea obtinerii unui numar de 22 capete de tractor pe care le-a exportat in Siria si Egipt unor societati care apartin familiei Omar sau se afla in cercul de interese al acesteia.
In vederea desfasurarii activitatilor infractionale, grupul i-a atras pe invinuitii Mohamad Munaf, Adnan Kathib, Utma Nine si Precupetu Mihai Constantin, care au efectuat demersuri in vederea achizitionarii, inmatricularii si exportarii celor 22 capete tractor, fara ca acestia din urma sa cunoasca intentia celor trei inculpati, care urmareau sa nu achite ratele de leasing iar autovehiculele sa ajunga in Siria in posesia societatilor detinute de familia lui Omar Hayssam sau in posesia unor persoane din cercul de interese al acestuia, aflat in Siria.
Prin rezolutia din data de 29 martie 2005 s-a inceput urmarirea penala impotriva inculpatului Omar Hayssam pentru infractiunile de asociere in vederea savarsirii de infractiuni si inselaciune in conventii cu consecinte deosebit de grave.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<