Ministerul Justitiei emite Ordinul nr. 2872 din 21 august 2012, ordin publicat in Monitorul Oficial nr. 636 din 6 septembrie 2012.
Avand in vedere Hotararea Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici nr. 277 din 11 iulie 2012 pentru aprobarea propunerilor privind actualizarea numarului notarilor publici si al birourilor notariale pentru anul 2012, modificata si completata prin hotararile Consiliului Uniunii nr. 289 din 6 august 2012 si nr. 290 din 16 august 2012,
In conformitate cu dispozitiile art. 15 alin. (2) din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, republicata, precum si cu dispozitiile art. 2 alin. (1) si (2) din Regulamentul de punere in aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, adoptat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 710/C/1995, cu modificarile si completarile ulterioare,
In temeiul art. 13 din Hotararea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, cu modificarile si completarile ulterioare,
ministrul justitiei, interimar, emite urmatorul ordin:
Art. 1. -
Pentru anul 2012, posturile de notar public se stabilesc si se actualizeaza la 2.472, din care 2.285 notari publici in functie, 80 notari publici suspendati si 107 posturi vacante, potrivit anexelor nr. 1-16, care fac parte integranta din prezentul ordin.
Art. 2. -
Posturile de notar public sunt prevazute in anexele nr. 1-15, intocmite pentru fiecare camera a notarilor publici, si in anexa nr. 16, cuprinzand situatia centralizata.
Art. 3. -
Serviciul Profesii Juridice Conexe si Uniunea Nationala a Notarilor Publici vor duce la indeplinire dispozitiile prezentului ordin. Un exemplar al ordinului se comunica Uniunii Nationale a Notarilor Publici.
Art. 4. -
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
p.
Ministrul justitiei, interimar,
Ovidiu Putura,
secretar de stat
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<