„Societatea noastra, asemenea intregii lumi, de altfel, se confrunta cu situatii de criza tot mai diverse si mai complexe. Buna lor gestionare, in vederea garantarii securitatii nationale si a starii de normalitate sociala, politica, economic, ecologica, etc., impune masuri si actiuni la care sa fie atrasi factori cu raspundere din domeniile de activitate esentiale, asigurandu-se astfel sporirea operativitatii actului decizional.
In prezent, din Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, unde se iau decizii de importanta hotaratoare pentru evolutia societatii noastre, nu face parte ministrul sanatatii, reprezentantul unui domeniu de mare insemnatate in gestionarea crizelor ce pot aparea si se pot dezvolta cu urmari deosebit de grave in viata economica, sociala si politica. (...)
Avand in vedere motivele mentionate, consideram necesara modificarea Legii 415/2002 privind organizarea CSAT in sensul ca ministrul sanatatii si familiei sa fie membru al acestui important organism, asigurandu-se astfel o mai buna prevenirea a crizelor de orice fel”, a considerat un deputat PDL, care a initiat urmatorul proiect legislativ:
Articol Unic: Legea 415/2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Alineatul (3) se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sunt: ministrul, apararii nationale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul finantelor publice, ministrul sanatatii si familiei, directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Serviciului de Informatii Externe, seful Statului Major General si consilierul prezidential pentru securitate nationala.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa stiu ce implica pentru angajatii unei societati modificarea de sediu social/ schimbare adresa de sediu in acelasi judet, insa in alta localitate., dpdv legal: modificari la contractele de munca, Revisal, ITM, etc. De asemenea, in cazul in care vor fi angajati care refuza din motive personale semnarea actului aditional de mutare a activitatii, care sunt modalitatile de incetare a contractului de munca. Demisie? Desfintare de post/ concediere individuala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Suntem o pizzerie-restaurant cu peste 100 de angajati. Avem personal cu norma intreaga si cu timp partial, in ambele cazuri cu o repartizare inegala a numarului de ore de lucru /zi. In contractul de munca avem pentru toti angajatii formularea urmatoare : "Acordarea tichetelor de masa, anume un tichet la una zi lucratoareexceptie in zilele de concediu medical, concediu de odihna, zile invoite." Ne intereseaza mai multe aspecte legate de acordarea tichetelor de masa. - Se pot acorda...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Angajatii au semnat un acord de efectuare ore suplimentare in data de 24.01.2025 8 ore suplimentare, iar in data de 24.01.2025 nu s-au prezentat la munca. Poate fi considerata, in virtutea acordului pe care si l-au dat pentru orele suplimentare ziua de 24.01.2025 ca absenta nemotivata si demarata o cercetare disciplinara pentru a fi sanctionati?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<