Plangerile la CEDO, impreuna cu inscrisurile aferente, in cate exemplare se trimit? Ca si parat se indica Romania, Statul Roman sau Guvernul Romaniei? Care este adresa la care se expediaza cererile?
Raspuns oferit de specialistii www.avocatulroman.ro
Va puteti adresa Curtii, in scris, in una din cele doua limbi oficiale (engleza sau franceza) ori in limba oficiala a unuia dintre statele care au ratificat Conventia, respectiv limba romana.
Plangerea la CEDO se face impotriva Romaniei si consta in completarea formularului special pe care il puteti gasi pe site-ul Curtii, respectiv https://www.echr.coe.int, dar la cerere vi-l putem pune si noi la dispozitie.
De indata ce obtineti formularul cererii, il veti completa cu atentie si in mod lizibil, urmand a-l transmite Curtii, datat si semnat, cat mai curand posibil, termenul de depunere fiind de sase luni de la data ultimei cai ordinare de atac, respectiv de la data solutionarii recursului. Atentie, termenul curge de la data solutionarii acestei cai de atac si nu de la data comunicarii hotararii.
Cererea trebuie sa contina:
- o prezentare pe scurt a faptelor si a plangerilor dvs.;
- mentionarea dreptului sau a drepturilor prevazute de Conventie care estimati ca v-au fost astfel violate;
- recursurile pe care le-ati intreprins deja pentru remedierea situatiei;
- copii ale deciziilor emise in cazul dumneavoastra de toate autoritatile publice interesate.
Aceste documente nu va vor fi restituite, astfel incat trimiteti numai copii (nu capsati, lipiti sau legati in vreun fel copiile documentelor trimise). Documentele se trimit intr-un exemplar.
Formularul trebuie semnat de dumneavoastra in calitate de solicitant sau de reprezentantul dumneavoastra. Daca trimiteti cererea dumneavoastra prin fax, trebuie sa expediati originalul acesteia si prin posta. Grefierul va poate solicita documente si informatii suplimentare sau explicatii legate de plangerea dumneavoastra.
Adresa la care trebuie sa trimiteti formularul si toate inscrisurile de care intelegeti sa va folositi este urmatoarea:
Monsieur le Greffier de la
Cour européenne des Droits de l’Homme
Conseil de l’Europe
F–67075 STRASBOURG CEDEX.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<