O cerere de chemare in judecata iti poate fi utila in momentul in care nu vrei sa apelezi imediat la un avocat sau mediator. E-Juridic iti pune la dispozitie un model gratuit in format .PDF pe care il poti copia si folosi sau descarca si edita dupa bunul plac.
O cerere de chemare in judecata precum modelul pe care vi-l punem la dispozitie mai jos trebuie realizata "in atatea exemplare cate sunt necesare pentru comunicare, in afara de cazurile in care partile au un reprezentant comun sau partea figureaza in mai multe calitati juridice, cand se va face intr-un singur exemplar. In toate cazurile este necesar si un exemplar pentru instanta". E important sa retineti aceasta informatie.
NOU! Lucrare esentiala pentru orice jurist: "Enciclopedia Juridica - Ghid practic de Legislatie si Spete rezolvate!" ...click pentru detalii si comenzi<<
Cererea de chemare in judecata isi are originea explicata in Codul de procedura civila. Conform art. 194, o cerere de chemare in judecata in 2023 trebuie sa cuprinda:
Cartea verde a contabilitatii
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Portal Codul Muncii
Cererea de chemare in judecata care nu cuprinde numele si prenumele sau, dupa caz, denumirea oricareia dintre parti, obiectul cererii, motivele de fapt ale acesteia ori semnatura partii sau a reprezentantului acesteia este nula.
Cu toate acestea, lipsa semnaturii se poate acoperi in tot cursul judecatii in fata primei instante. Daca se invoca lipsa de semnatura, reclamantul care lipseste la acel termen va trebui sa semneze cererea cel mai tarziu la primul termen urmator, fiind instiintat in acest sens prin citatie. In cazul in care reclamantul este prezent in instanta, acesta va semna chiar in sedinta in care a fost invocata nulitatea.
Prin aceeasi cerere de chemare in judecata, reclamantul poate formula mai multe capete principale de cerere impotriva aceleiasi persoane, in conditiile art. 99 alin. (2).
Cererea de chemare in judecata, depusa personal sau prin reprezentant, sosita prin posta, curier, fax sau scanata si transmisa prin posta electronica ori prin inscris in forma electronica, se inregistreaza si primeste data certa prin aplicarea stampilei de intrare.
Dupa inregistrare, cererea si inscrisurile care o insotesc, la care sunt atasate, cand este cazul, dovezile privind modul in care acestea au fost transmise catre instanta, se predau presedintelui instantei sau persoanei desemnate de acesta, care va lua de indata masuri in vederea stabilirii in mod aleatoriu a completului de judecata, potrivit legii.
Domnule Presedinte,
Subsemnatul _________, domiciliat in _________, avand C.N.P. _______ in calitate de reclamant,
Chem in judecata
pe ________, domiciliat in ______, avand C.N.P.__________ in calitate de parat, pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta sa dispuneti:
– obligarea paratului la ______
– obligarea paratului la plata cheltuielilor de judecata;
Motivele cererii sunt urmatoarele:
Motivele de fapt: Invederez instantei ca ________
Temeiul de drept: Imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. ________
Probe: Solicit incuviintarea urmatoarelor probe ________
Anexez: copie actiune pentru parat, copii inscrisuri pentru parat certificate pentru conformitate, lista cu numele martorilor propusi si adresele acestora, chitanta de plata a taxei judiciare de timbru in cuantum de ______ lei, timbrul judiciar in valoare de ______ lei.
Semnatura,
______________
Domnului Presedinte al Judecatoriei/Tribunalului _______________
Cererea de chemare in judecata valabila pentru 2023 poate fi descarcata in format .PDF complet gratuit dand click AICI!
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri