Tudorel Toader a anuntat declansarea procedurii legale de evaluare a activitatii manageriale a procurorului general Augustin Lazar, dupa modelul Kovesi.
”Declansez procedura legala pentru evaluarea activitatii manageriale desfasurata de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie !”, a scris Toader pe pagina sa de Facebook.
Ministrul Justitiei aminteste ca, in urma cu cateva saptamani, afirma faptul ca ”vine vremea cand fiecare trebuie evaluat”.
”In urma cu cateva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PICCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009.
Zilele acestea aflam ca in realitate a fost «desecretizat» un protocol «abrogat» inca din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, «La data intrarii in vigoare a prezentului Protocol se abroga Protocolul de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr.....din 04.02.2009». Folosirea sintagmei «se abroga», arata si faptul ca semnatarii respectivelor Protocoale au inteles sa le confere acestora valente normative”, continua Tudorel Toader.
El precizeaza ca rezultatele evaluarii, ”insotite de eventuale propuneri”, vor fi facute publice in termen de cel mult 30 de zile.
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
In urma unei proceduri similare de evaluare a activitatii manageriale, ministrul Toader a facut propunerea care a dus la revocarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA.
Citeste si:
Un protocol incheiat intre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) si Serviciul Roman de Informatii (SRI) in 7 decembrie 2016 a fost publicat, joi seara, de consilierul premierului Viorica Dancila, Darius Valcov, pe pagina sa de Facebook. Documentul secret, care prevede cooperarea intre cele doua institutii ”pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin”, este semnat de catre Augustin Lazar si Eduard Helvig.
De asemenea, pe site-ul Ministerului Public a fost publicat un protocol nesecret incheiat la aceeasi data intre Ministerul Public si SRI, privind cooperarea pentru stabilirea conditiilor concrete de acces la sisteme tehnice ale Centrului National de Interceptare a Comunicatiilor.
Ministerul Public a facut precizari vineri in legatura cu cele doua protocoale incheiate in 2016 cu Serviciul Roman de Informatii (SRI), spunand ca cel care are caracter secret si-a incetat efectele in martie anul trecut, iar procedura de declasificare a lui a fost deja inceputa, fiind informati atat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cat si Ministerul Justitiei.
Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, vineri seara, ca nu mai exista in vigoare niciun protocol care sa aiba legatura cu infaptuirea justitiei in Romania. El a spus ca SRI isi poate indeplini atributiile conform legii si fara aceste protocoale.
Citeste raspunsul procurorului general al Romaniei dand click AICI!
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri