Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Legile justitiei 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Titlul II Instantele judecatoresti, Capitolul I - Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciara

Titlul II Instantele judecatoresti, Capitolul I - Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciara
Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciara - Titlul II - Instantele judecatoresti. Capitolul I Inalta Curte de Casatie si Justitie
 
Capitolul I Inalta Curte de Casatie si Justitie
 
Sectiunea 1 Organizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie
 
Articolul 20
(1) In Romania functioneaza o singura instanta suprema, denumita Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu personalitate juridica si cu sediul in capitala tarii.
(2) Inalta Curte de Casatie si Justitie asigura interpretarea si aplicarea unitara a legii de catre celelalte instante judecatoresti, potrivit competentei sale.
(3) Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie are calitatea de ordonator principal de credite, putand delega aceasta calitate unuia dintre vicepresedinti.
(4) Cheltuielile necesare functionarii Inaltei Curti de Casatie si Justitie se finanteaza din bugetul de stat.
(5) Inalta Curte de Casatie si Justitie cuprinde in structura Cancelaria, directii, servicii si birouri, cu personalul stabilit prin statul de functii.
(6) Sedintele de judecata ale Completului pentru solutionarea recursului in interesul legii, ale Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept si ale Sectiilor Unite se pot desfasura, in mod exceptional, si prin intermediul sistemului de videoconferinta.
 
Articolul 21
(1) Inalta Curte de Casatie si Justitie se compune din: presedinte, 2 vicepresedinti, 4 presedinti de sectii si judecatori.
(2) Inalta Curte de Casatie si Justitie este organizata in 4 sectii - Sectia I civila, Sectia a II-a civila, Sectia penala, Sectia de contencios administrativ si fiscal si Sectiile Unite, cu competenta proprie.
(3) In cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie functioneaza Completul pentru solutionarea recursului in interesul legii, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, precum si completurile de 5 judecatori.
(4) La inceputul fiecarui an, colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la propunerea presedintelui sau, in lipsa acestuia, a unuia dintre vicepresedinti, poate aproba ori, in cazurile prevazute de lege, aproba infiintarea de completuri specializate in cadrul sectiilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in functie de numarul si natura cauzelor, precum si de volumul de activitate al fiecarei sectii.
(5) Infiintarea si desfiintarea completurilor de judecata in cadrul sectiilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, altele decat cele prevazute la alin. (4), se aproba de Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in conditiile legii.
(6) In mod exceptional, in situatia existentei unui volum ridicat de activitate la nivelul unei sectii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie care solutioneaza cauze in alte materii decat cea penala, pentru solutionarea acestora intr-un termen optim si previzibil, colegiul de conducere, la propunerea presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, va putea dispune repartizarea temporara in cadrul acelei sectii, pe durata unui an, a unor judecatori de la alte sectii decat cea penala, desemnati cu acordul acestora, iar in lipsa acordului, prin tragere la sorti.
(7) Presedintii de sectie convoaca judecatorii sectiei si supun dezbaterii acestora jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie si alte probleme de interes general, in vederea luarii masurilor necesare pentru unificarea jurisprudentei si pentru buna desfasurare a activitatii sectiei, fara a aduce atingere principiilor independentei judecatorilor si al supunerii lor numai legii.
 
Articolul 22
(1) In cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie functioneaza magistrati-asistenti, stabiliti prin statul de functii.
(2) Magistratii-asistenti participa la sedintele de judecata ale Sectiilor Unite, ale Completului pentru solutionarea recursului in interesul legii, ale Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, ale completurilor de 5 judecatori si ale completurilor de judecata din cadrul sectiilor.
(3) Magistratii-asistenti care participa la sedintele de judecata ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie participa cu vot consultativ la deliberari, semneaza minutele si redacteaza hotarari, conform repartizarii facute de presedinte pentru toti membrii completului de judecata.
(4) Prim-magistratul-asistent, magistratii-asistenti-sefi si magistratii-asistenti indeplinesc si alte atributii stabilite prin Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
 
Sectiunea a 2-a Competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie
 
Articolul 23
(1) Sectia I civila, Sectia a II-a civila si Sectia de contencios administrativ si fiscal ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie judeca recursurile impotriva hotararilor pronuntate de curtile de apel si a altor hotarari, in cazurile prevazute de lege, precum si recursurile declarate impotriva hotararilor nedefinitive sau a actelor judecatoresti, de orice natura, care nu pot fi atacate pe nicio alta cale, iar cursul judecatii a fost intrerupt in fata curtilor de apel.
(2) Hotararea de respingere a cererii de sesizare a Curtii Constitutionale cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate, pronuntata de ultima instanta, este supusa caii de atac a recursului.
(3) Sectia I civila, Sectia a II-a civila si Sectia de contencios administrativ si fiscal ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie judeca printr-un complet diferit al acestora recursul formulat impotriva hotararilor pronuntate de aceste sectii, prin care a fost respinsa cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate.
 
Articolul 24
(1) Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie judeca:
a) in prima instanta, procesele si cererile date prin lege in competenta de prima instanta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
b) apelurile impotriva hotararilor penale pronuntate in prima instanta de curtile de apel si de Curtea Militara de Apel;
c) contestatiile impotriva hotararilor penale pronuntate in prima instanta de curtile de apel, de Curtea Militara de Apel si de Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
d) apelurile declarate impotriva hotararilor nedefinitive sau a actelor judecatoresti, de orice natura, care nu pot fi atacate pe nicio alta cale, iar cursul judecatii a fost intrerupt in fata curtilor de apel;
e) recursurile in casatie impotriva hotararilor definitive, in conditiile prevazute de lege;
f) recursurile impotriva hotararilor de respingere a cererii de sesizare a Curtii Constitutionale cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate pronuntate de curtile de apel;
g) sesizarile in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unei probleme de drept.
(2) Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cand judeca in ultima instanta, judeca printr-un complet diferit al acesteia recursul formulat impotriva hotararilor pronuntate de aceasta sectie prin care a fost respinsa cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate.
 
Articolul 25
Sectiile Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in raport cu competenta fiecareia, solutioneaza:
a) cererile de stramutare, pentru motivele prevazute in codurile de procedura;
b) conflictele de competenta, in cazurile prevazute de lege;
c) orice alte cereri prevazute de lege.
 
Articolul 26
(1) Completurile de 5 judecatori judeca apelurile impotriva hotararilor pronuntate in prima instanta de Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judeca recursurile in casatie impotriva hotararilor pronuntate in apel de completurile de 5 judecatori dupa admiterea in principiu, solutioneaza contestatiile impotriva incheierilor pronuntate in cursul judecatii in prima instanta de Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, solutioneaza cauzele in materie disciplinara potrivit legii si alte cauze date in competenta lor prin lege.
(2) Completurile de 5 judecatori solutioneaza si recursurile impotriva hotararilor de respingere a cererilor de sesizare a Curtii Constitutionale pronuntate de Sectia penala, cand judeca in prima instanta, sau de un alt complet de 5 judecatori.
 
Articolul 27
Inalta Curte de Casatie si Justitie se constituie in Sectii Unite pentru:
a) solutionarea, in conditiile prezentei legi, a sesizarilor privind schimbarea jurisprudentei Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
b) sesizarea Curtii Constitutionale pentru controlul constitutionalitatii legilor inainte de promulgare.
 
Articolul 28
Daca o sectie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau un complet de 5 judecatori considera ca este necesar sa revina asupra propriei jurisprudente, intrerupe judecata si sesizeaza Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care judeca cu citarea partilor din dosarul a carui judecata a fost intrerupta. Dupa ce Sectiile Unite s-au pronuntat asupra sesizarii privind schimbarea jurisprudentei, judecata continua.
 
Articolul 29
(1) La sfarsitul fiecarui an sau ori de cate ori este necesar, Inalta Curte de Casatie si Justitie, in Sectii Unite, stabileste cazurile in care este necesara imbunatatirea legislatiei si le comunica ministrului justitiei, precum si celor doua Camere ale Parlamentului.
(2) Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie poate incuviinta ca judecatorii sa se informeze la sediul instantelor asupra aspectelor privind aplicarea corecta si unitara a legii, facand cunoscuta jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si sa constate situatii care justifica propuneri de imbunatatire a legislatiei.
 
Sectiunea a 3-a Conducerea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
 
Articolul 30
(1) Conducerea Inaltei Curti de Casatie si Justitie se exercita de presedinte, 2 vicepresedinti si colegiul de conducere. Colegiul de conducere hotaraste cu privire la problemele generale de conducere ale instantei stabilite de lege in competenta acestuia.
(2) Presedintele reprezinta Inalta Curte de Casatie si Justitie in relatiile interne si internationale.
(3) Presedintele, vicepresedintii, presedintii de sectii si 4 judecatori, cate unul de la fiecare sectie, alesi pe o perioada de 3 ani in adunarea generala a judecatorilor, constituie colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cand se dezbat probleme economico-financiare si administrative, la sedintele colegiului de conducere participa managerul economic al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care are vot consultativ.
(4) In caz de vacantare a unui loc de membru ales al colegiului de conducere se vor organiza alegeri pentru desemnarea unui nou membru, in termen de cel mult 30 de zile de la vacantare.
(5) In cazul in care colegiul de conducere nu se poate constitui cu numarul legal de membri alesi, din motive obiective, pana la constituirea colegiului de conducere potrivit alin. (3) sau (4), activitatea acestuia se desfasoara prin participarea la sedintele sale, cu drept de vot, a judecatorului cu cea mai mare vechime in functia de judecator din cadrul sectiei.
 
Articolul 31
(1) Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie are urmatoarele atributii:
a) aproba Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa, precum si statele de functii si de personal ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
b) aproba infiintarea completurilor de judecata, compunerea acestora si listele de permanenta corespunzatoare, dupa cum urmeaza: la propunerea presedintelui sau, in lipsa acestuia, a unuia dintre vicepresedinti, pentru completurile de 5 judecatori; la propunerea presedintelui sau, in lipsa acestuia, a unuia dintre vicepresedinti, pentru completurile specializate; la propunerea presedintilor de sectie, pentru celelalte completuri de judecata din cadrul sectiilor;
c) organizeaza si supravegheaza rezolvarea petitiilor, in conditiile legii;
d) propune proiectul de buget al Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
e) exercita alte atributii prevazute de lege sau de Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
(2) Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie este prezidat de catre presedinte, iar in lipsa acestuia, de catre un vicepresedinte desemnat de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
(3) Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie se intruneste trimestrial sau ori de cate ori este necesar, la convocarea presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar in lipsa acestuia a unuia dintre vicepresedinti sau la solicitarea a cel putin 3 dintre membrii sai.
(4) Sedintele Colegiului de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie se desfasoara in prezenta a cel putin 7 dintre membrii sai. Hotararile Colegiului de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie se adopta cu votul majoritatii membrilor sai. Votul presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie este decisiv in caz de paritate de voturi.
(5) Sedintele Colegiului de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie pot fi tinute in sistem de videoconferinta, prin mijloace electronice de comunicare directa la distanta, sau, dupa caz, in format mixt, cu participare fizica si prin videoconferinta.
(6) Membrii alesi in Colegiul de conducere pot fi revocati de adunarea generala in cazul exercitarii necorespunzatoare a atributiilor prevazute de lege.
 
Articolul 32
(1) Adunarea generala a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie este compusa din toti judecatorii in functie ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
(2) Adunarea generala a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie se intruneste pentru:
a) aprobarea raportului anual de activitate, care se da publicitatii;
b) aprobarea proiectului de buget al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu avizul consultativ al Ministerului Finantelor;
c) alegerea si revocarea membrilor alesi ai Colegiului de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
d) alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, in conditiile legii;
e) consultarea judecatorilor cu privire la masurile necesare pentru buna desfasurare a activitatii Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
f) indeplinirea altor atributii prevazute de lege sau regulamente.
 
Articolul 33
(1) Adunarea generala a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie este legal constituita in prezenta majoritatii judecatorilor in functie.
(2) Hotararile adunarii generale se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti.
(3) Adunarea generala a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie se convoaca de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, din propria initiativa sau la cererea a cel putin unei treimi din numarul judecatorilor in functie.
 
Sectiunea a 4-a Completurile de judecata
 
Articolul 34
(1) Repartizarea cauzelor pe completuri de judecata se face in mod aleatoriu, in sistem informatizat.
(2) In cazul desfiintarii unui complet de judecata din motive obiective, repartizarea cauzelor pe completuri de judecata se face in mod aleatoriu catre completurile de judecata competente, in ordinea numerotarii acestora.
(3) Schimbarea membrilor completurilor de judecata se face in mod exceptional, pe baza criteriilor obiective stabilite de Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care vor exclude inlocuirea arbitrara a acestora.
(4) In materie penala, completurile de judecata se compun dupa cum urmeaza:
a) in cauzele date, potrivit legii, in competenta de prima instanta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, completul de judecata este format din 3 judecatori;
b) pentru contestatiile impotriva hotararilor pronuntate de judecatorii de drepturi si libertati si judecatorii de camera preliminara de la curtile de apel si Curtea Militara de Apel, completul de judecata este format din 2 judecatori;
c) pentru apelurile impotriva hotararilor pronuntate in prima instanta de curtile de apel si de Curtea Militara de Apel, completul de judecata este format din 3 judecatori;
d) pentru contestatiile impotriva hotararilor pronuntate de judecatorii de drepturi si libertati si judecatorii de camera preliminara de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, completul de judecata este format din 2 judecatori;
e) pentru contestatiile impotriva incheierilor pronuntate in cursul judecatii in prima instanta de curtile de apel si Curtea Militara de Apel, completul de judecata este format din 3 judecatori;
f) pentru contestatiile prevazute la art. 250^1 alin. (1) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, cu modificarile si completarile ulterioare, impotriva incheierilor pronuntate in cursul judecatii in apel de curtile de apel si Curtea Militara de Apel, precum si pentru contestatiile prevazute la art. 250^1 alin. (4) din Legea nr. 135/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, impotriva deciziilor pronuntate in apel de curtile de apel si de Curtea Militara de Apel, completul de judecata este format din 3 judecatori;
g) pentru judecarea recursurilor in casatie impotriva deciziilor pronuntate in apel de curtile de apel si de Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa admiterea in principiu, completul de judecata este format din 3 judecatori;
h) pentru recursurile impotriva incheierilor prin care curtile de apel si Curtea Militara de Apel resping cererile de sesizare a Curtii Constitutionale, completul de judecata este format din 3 judecatori.
(5) In celelalte materii, completurile de judecata se compun din 3 judecatori ai aceleiasi sectii, daca prin lege nu se prevede altfel.
(6) Daca numarul de judecatori necesar formarii completului de judecata nu se poate asigura, acesta se constituie cu judecatori de la celelalte sectii, numiti, prin tragere la sorti, de catre presedintele sau unul dintre cei doi vicepresedinti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, desemnat de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
 
Articolul 35
Procedura de judecata in camera preliminara se desfasoara de un judecator din completul prevazut la art. 34 alin. (4) lit. a).
 
Articolul 36
(1) Pentru fiecare an, la propunerea presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau, in lipsa acestuia, a unuia dintre vicepresedinti, Colegiul de conducere aproba numarul si compunerea completurilor de 5 judecatori, precum si lista de permanenta corespunzatoare fiecarui complet.
(2) In materie penala, completurile de 5 judecatori sunt formate din judecatori din cadrul Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
(3) In alte materii decat cea penala, completurile de 5 judecatori sunt formate din judecatori din cadrul Sectiei I civile, Sectiei a II-a civile si Sectiei de contencios administrativ si fiscal, conform reprezentativitatii stabilite anual de Colegiul de conducere, pe baza criteriilor obiective prevazute in Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care exclud desemnarea arbitrara.
(4) Judecatorii care fac parte din completurile de 5 judecatori sunt desemnati, prin tragere la sorti, in sedinta publica, de presedintele sau, in lipsa acestuia, de unul dintre cei doi vicepresedinti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, desemnat de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
(5) Schimbarea membrilor completurilor de 5 judecatori si inlocuirea acestora cu judecatorii din lista de permanenta se fac, in mod exceptional, in cazurile de incompatibilitate sau de absenta a judecatorului.
(6) In cazul eliberarii din functie a unui judecator care face parte din completul de 5 judecatori, precum si in cazul imposibilitatii de exercitare a functiei pentru o perioada mai mare de trei luni, presedintele sau, in lipsa acestuia, unul dintre vicepresedintii Inaltei Curti de Casatie si Justitie desemneaza, prin tragere la sorti, in sedinta publica, un judecator dintre cei aflati pe listele de permanenta, care va deveni membru titular al completului.
(7) Pentru fiecare complet de 5 judecatori se constituie cate o lista de permanenta. Ordinea inscrierii judecatorilor in lista de permanenta corespunzatoare fiecarui complet se stabileste prin tragere la sorti, in sedinta publica prevazuta la alin. (4).
(8) Tragerea la sorti se realizeaza in conditiile stabilite de Regulamentul de organizare si functionare administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
(9) Completul de 5 judecatori este prezidat de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de unul dintre cei 2 vicepresedinti sau de presedintii de sectie atunci cand acestia fac parte din complet, desemnati potrivit alin. (4). In cazul in care niciunul dintre acestia nu a fost desemnat sa faca parte din completurile de 5 judecatori, completul este prezidat, prin rotatie, de fiecare judecator, in ordinea vechimii in functia de judecator a acestora.
(10) Cauzele care intra in competenta completurilor de 5 judecatori sunt repartizate aleatoriu in sistem informatizat.
(11) Completurilor de 5 judecatori le sunt repartizate toate cauzele inregistrate la aceste formatiuni de judecata in anul calendaristic pentru care au fost desemnate.
(12) Cauzele repartizate completurilor de 5 judecatori si nesolutionate pana la data desemnarii, potrivit dispozitiilor prezentului articol, a noilor completuri raman a fi judecate de completurile initial investite.
 
Articolul 37
(1) Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau, in lipsa acestuia, unul dintre vicepresedinti prezideaza Sectiile Unite, Completul pentru solutionarea recursului in interesul legii, precum si Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, completul de 5 judecatori si orice complet in cadrul sectiilor, cand participa la judecata.
(2) Presedintii de sectii pot prezida orice complet de judecata din cadrul sectiei, iar ceilalti judecatori prezideaza prin rotatie.
 
Articolul 38
In cazul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca in Sectii Unite, la judecata trebuie sa ia parte cel putin doua treimi din numarul judecatorilor in functie. Decizia poate fi luata numai cu majoritatea voturilor celor prezenti.

Click AICI pentru a reveni la cuprinsul Legii nr. 304/2022 privind organizarea judiciara
 

Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 12 Iunie 2024
Votati articolul "Titlul II Instantele judecatoresti, Capitolul I - Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2024

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016