Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a inaintat astazi spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire in functia de procuror sef adjunct al Sectiei Judiciare Penale din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, a domnului procuror Camelus Paduraru.
Camelus Paduraru este cel care a decis stramutarea de la Pitesti la Targu Mures a procesului legat de scandalul permiselor. Gruparea infractionala condusa de comisarii sefi Codrut Vlasceanu si Vasile Voinea a lucrat de asa maniera incat si-a facut obligati mai multi magistrati argeseni carora le-a prestat diverse servicii. Aceste legaturi au fost demonstrate de interceptarile telefonice. Astfel, in baza articolului 61, indice 1, din Codul de Procedura Penala, procurorul DNA Camelus Paduraru a sustinut ca judecarea lui Vlasceanu,Voinea &comp in Arges „ar fi de natura sa stirbeasca increderea in impartialitatea judecatorilor, ca urmare a imprejurarilor cauzei, calitatii inculpatilor si a relatiilor personale pe care unii dintre acestia le au cu anumiti magistrati din cadrul Curtii de Apel Pitesti si a Parchetului de pe langa aceasta instanta”.
Iata expunerea de atunci a procurorului Paduraru:
- „doamna judecator Marioara Dumitru, judecator la Curtea de Apel Pitesti ar fi intervenit pe langa inculpatul Vlasceanu Gheorghe Codrut pentru a facilita inscrierea la examen a sotului acesteia si obtinerea de catre acesta a permisului de conducere;
- inculpatul Voinea Vasile a facut demersuri pentru a-l aduce de acasa pe functionarul care putea elibera placutele cu nr. de inmatriculare atribuit autoturismului apartinand d-lui judecator Badiceanu Ilenuta-presedinta a Judecatoriei Pitesti;
-inculpatul Voinea Vasile ar fi intervenit pentru a-i facilita sotiei procurorului Ristea Ion-procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti-obtinerea permisului de conducere valabil pentru categoria B, precum si eliberarea cu celeritate chiar in aceeasi zi a permisului de conducere, in situatia in care aceasta a fost declarata admisa la examen, fara ca, in fapt, sa sustina proba de traseu”.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: O societate care isi desfasoara activitatea in domeniul transporturi si care are incheiate contracte pentru lucrari a caror executare depinde de conditiile meteo transporturi agregate pentru pietruire si asfaltare drumuri are perioade in care salariatii lucreaza mai putin decat norma de lucru; de exemplu, in luna noiembrie un salariat a lucrat 128 ore in loc de 168. Societatea a cazut de comun acord cu salariatii sa fie platite salariile integral in luna respectiva, cu conditia ca acestia sa...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul in care un angajat opteaza pentru inrolare ca soldat rezervist pe o perioada de 10 zile, se transmite suspendarea in Revisal? cu ce articol? Angajatorul are vreo obligatie de plata pe perioada aceasta?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, care prevede majorarea nivelului acestuia la 4.050 lei lunar, incepand cu data de 1 ianuarie 2025. Va rog sa-mi spuneti daca cei din agricultura si alimentatie, unde acum au un salariu de 3436 lei brut si un net de 2400 vor intra sub incidenta acestei Hotarari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<