Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vot pozitiv in Parlamentul European pentru aderarea Romaniei la Schengen

Vot pozitiv in Parlamentul European pentru aderarea Romaniei la Schengen
Parlamentul European, reunit in sesiune plenara la Strasbourg, a adoptat marti cu o larga majoritate o rezolutie nonlegislativa in care indeamna statele membre sa permita Romaniei si Bulgariei sa adere fara intarziere la spatiul Schengen.

In rezolutia, adoptata cu 547 voturi pentru, 49 voturi contra si 43 de abtineri, Parlamentul European cere Consiliului Uniunii Europene ca, pana la sfarsitul anului 2022, sa ia toate masurile necesare pentru a adopta decizia asupra admiterii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen de libera circulatie. Acest lucru ar trebui sa asigure eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre in prima parte a anului 2023, scrie Agerpres.

Constatand ca spatiul Schengen este "una dintre cele mai mari realizari ale Uniunii Europene", eurodeputatii critica faptul ca statele membre nu au luat inca o decizie privind admiterea Bulgariei si Romaniei, desi cele doua tari indeplinesc de mult timp conditiile necesare.

Mentinerea controalelor la frontierele interne este discriminatorie si are un impact negativ asupra vietii lucratorilor mobili si a cetatenilor, potrivit eurodeputatilor. Obstructionarea importurilor, a exporturilor si a liberei circulatii a marfurilor din porturi dauneaza, de asemenea, pietei unice a Uniunii Europene.

Pentru extinderea spatiului Schengen este nevoie de o decizie cu unanimitate a Consiliului UE.

In prezent, toate statele membre ale UE, cu exceptia Bulgariei, Croatiei, Ciprului, Irlandei si Romaniei, fac parte din spatiul Schengen. Acesta include, de asemenea, state care nu sunt membre ale blocului comunitar european (Islanda, Norvegia, Elvetia si Liechtenstein).

Parlamentul European a cerut constant ca Bulgaria si Romania sa fie pe deplin admise in spatiul Schengen, de exemplu in rezolutia din 2018 pe aceasta tema, in rezolutia din 2020 referitoare la situatia spatiului Schengen in contextul pandemiei de COVID-19 si intr-un raport din 2021 privind functionarea spatiului de libera circulatie.

Sursa foto: Facebook/ Vlad Botos

Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Vot pozitiv in Parlamentul European pentru aderarea Romaniei la Schengen":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI