Iata care sunt cele mai importante acte normative de interes pentru judecatori si procurori, recent publicate in Monitorul Oficial:
Monitorul Oficial nr. 865
Ordinul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nr. 140 din 23 iunie 2015 privind raspunderea disciplinara a personalului de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul Ministerului Public.
Monitorul Oficial nr. 864
Decizia Curtii Constitutionale nr. 655 din 13 octombrie 2015 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 9 alin. (4) teza finala din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali.
Monitorul Oficial nr. 861
Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1045 din 13 octombrie 2015 pentru modificarea Regulamentului privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 439/2006.
Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1046 din 13 octombrie 2015 pentru modificarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 279/2012.
Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1047 din 13 octombrie 2015 pentru modificarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere la Scoala Nationala de Grefieri, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 173/2007.
Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1048 din 13 octombrie 2015 pentru modificarea si completarea Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 320/2006.
Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1050 din 13 octombrie 2015 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 621/2006.
Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1049 din 13 octombrie 2015 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind examenul de capacitate al judecatorilor stagiari si al procurorilor stagiari, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 581/2006.
Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1051 din 13 octombrie 2015 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 74/2012.
Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1052 din 13 octombrie 2015 pentru modificarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Inalta Curte de Casatie si Justitie, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 293/2007.
Sursa: CostelGilca.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<