Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Horatius Dumbrava, a anuntat joi ca niciunul dintre magistratii care au candidat pentru functia de director general si director adjunct al Institutului National al Magistraturii (INM) nu a intrunit numarul de voturi necesare numirii in functie.
Functiile de director al INM si director adjunct responsabil cu formarea initiala, detinute in prezent de Constantin Branzan si Diana Ungureanu, se vacanteaza incepand cu 1 aprilie.
Pentru functia de director al INM s-au inscris Constantin Branzan, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si actual director al institutului, si Diana Ungureanu, judecator la Curtea de Apel Pitesti si actual director adjunct al institutului.
Pentru functia de director adjunct al INM responsabil cu formarea initiala s-a inscris procurorul Otilia Iolanda Elena Miclosina de la Parchetul de pe langa Judecatoria Resita, avand si calitatea de formator INM.
Audierea celor trei candidati si prezentarea planurilor manageriale a durat peste cinci ore. Magistratii care au candidat pentru functiile de conducere la INM au sustinut in fata membrilor CSM care sunt in opinia lor vulnerabilitatile programul de formare a auditorilor de justitie si care ar fi solutiile pentru remedierea lor. Dupa prezentarea planurilor de management, candidatii au fost chestionati de membrii CSM.
CSM a declansat in 18 februarie procedura de ocupare a acestor functii, anuntul fiind transmis instantelor si parchetelor. Candidaturile pentru aceste functii se depun la sediul CSM in termen de 30 de zile de la data afisarii impreuna cu un plan managerial.
Potrivit legii, directorul INM si cei doi directori adjuncti sunt numiti de catre CSM din randul personalului de instruire de specialitate juridica al institutului, al judecatorilor si procurorilor sau al cadrelor didactice din invatamantul superior juridic, acreditat conform legii, pentru un mandat de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am fost angajata stat plata cu conventie de munca conform Legii 1/2005 la o societate cooperativa mestesugareasca. In acest moment sunt pensionata anticipat Sunt membru cooperator inca, si unul din cei 5 asociati ai societatii membru fondator. De asemeni sunt administratorul firmei prin contract de administrare specific cooperatiei care se transmite periodic la Registrul Comertului. Conform celor descrise anterior, imi desfasor inca activitea in firma ca si cum as fi angajata. Exista...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am emis si adus la cunostinta salariatului ca in urma reorganizarii i s-a desfiintat postul si nu ii putem oferi altul conform studiilor sale, drept urmare, dupa implinirea celor 20 de zile de preaviz vom emite decizia de concediere. I-am adus la cunostinta sub forma de semnatura pe data de 03.04.2025. Ziua de 2 mai este zi libera cu recuperare. Conducerea a stabilit recuperarea acesteia la finalul lunii mai cand el nu va mai avea calitatea de salariat. Intrebarea este: iau in calcul in cele 20...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<