Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Legislatia judirica actualizata la zi 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Titlul V - Dispozitii tranzitorii si finale - Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor

Titlul V - Dispozitii tranzitorii si finale - Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor
Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - Titlul V - Dispozitii tranzitorii si finale

TITLUL V - Dispozitii tranzitorii si finale

Articolul 102
(1) Judecatorii in functie ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie isi continua activitatea pana la data expirarii mandatului pentru care au fost numiti.
(2) Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie carora le-a expirat mandatul pentru care au fost numiti ori, dupa caz, sunt eliberati din motive neimputabile isi pastreaza gradul dobandit in ierarhie si pot ocupa o functie de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si pot reveni pe functia de magistrat detinuta anterior sau pe o alta functie de judecator ori procuror sau pot opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen.

Articolul 103
Judecatorii si procurorii care au, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, norma de baza la institutii de invatamant superior juridic au obligatia ca, incepand cu anul universitar urmator, sa-si transfere norma de baza la instanta sau parchetul la care functioneaza ori sa renunte la calitatea de judecator sau procuror.

Articolul 104


(1) Judecatorii si procurorii in functie, precum si personalul de specialitate juridica prevazut la art. 87 alin. (1) care au beneficiat de vechime in magistratura potrivit Legii nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, isi pastreaza aceasta vechime.
(2) Salarizarea magistratilor-asistenti se face potrivit anexei nr. 1 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 177/2002 privind salarizarea si alte drepturi ale magistratilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 347/2003, cu modificarile ulterioare, in baza coeficientilor de multiplicare prevazuti la nr. crt. 19, 20, 18 pentru magistratii-asistenti gradul I, II, III, la nr. crt. 12, 13, 19 pentru magistratii-asistenti sefi gradul I, II, III si la nr. crt. 12 pentru prim-magistratul-asistent.

Articolul 105
(1) Judecatorii si procurorii militari care isi continua activitatea la instantele si parchetele militare, redistribuiti pe functii inferioare, isi pastreaza drepturile salariale de care beneficiaza la data redistribuirii. Celelalte dispozitii ale prezentei legi se aplica in mod corespunzator si judecatorilor si procurorilor militari.
(2) Transferul judecatorilor si procurorilor militari, la cerere sau ca urmare a reducerii posturilor, se face, in functie de optiunea exprimata, la instantele sau parchetele civile la care judecatorul ori procurorul are dreptul sa functioneze, potrivit gradului sau profesional.

Articolul 105^1
In sensul prezentei legi, se considera eliberati din functie din motive neimputabile judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, care au fost eliberati din functie pentru unul dintre motivele prevazute la art. 65 alin. (1) lit. a)-c) si cu privire la care nu s-a stabilit sanctiunea disciplinara a excluderii din magistratura in conditiile Legii nr. 317/2004, republicata, cu modificarile ulterioare.

Articolul 106
Consiliul Superior al Magistraturii aproba, prin hotarare care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I:
a) Regulamentul privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii, care prevede modul de organizare, tematica, bibliografia, probele de examen, procedura de desfasurare a concursului de admitere si a examenului de absolvire, precum si media minima de admitere si de absolvire a Institutului National al Magistraturii;
b) Regulamentul Institutului National al Magistraturii;
c) Regulamentul privind examenul de capacitate al judecatorilor stagiari si al procurorilor stagiari, care prevede modul de organizare, tematica, bibliografia, probele de examen, procedura de desfasurare si media minima de promovare a examenului de capacitate al judecatorilor stagiari si al procurorilor stagiari;
d) Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura;
e) Regulamentul privind modul de desfasurare a cursurilor de formare profesionala continua a judecatorilor si procurorilor si atestare a rezultatelor obtinute;
f) Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor;
g) Regulamentul de organizare a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor;
h) Regulamentul privind evaluarea activitatii profesionale a judecatorilor si procurorilor;
i) Regulamentul privind concediile judecatorilor si procurorilor.

Articolul 107
(1) Prezenta lege intra in vigoare la 90 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(2) La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga:
a) dispozitiile art. 6, art. 12, art. 14-16, art. 36-43, art. 55, art. 58 si art. 59-69 din Legea Curtii Supreme de Justitie nr. 56/1993, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 56 din 8 februarie 1999, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) dispozitiile art. 2 alin. (2), art. 3, art. 42-69, art. 91-120^1 si art. 121-131^1 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 259 din 30 septembrie 1997, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia dispozitiilor art. 66 privind vechimea in magistratura necesara pentru promovarea in functia de judecator sau procuror, care se abroga pe data de 1 ianuarie 2005.
(3) Dispozitiile art. 13 din Legea Curtii Supreme de Justitie nr. 56/1993, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 56 din 8 februarie 1999, cu modificarile si completarile ulterioare, se abroga pe data de 1 ianuarie 2005.

Articolul 108
Dispozitiile prezentei legi sunt de imediata aplicare. Termenele de optiune prevazute de prezenta lege incep sa curga de la data intrarii sale in vigoare.

Articolul 109
(1) Prevederile prezentei legi nu se aplica procedurilor de ocupare a posturilor de conducere sau de executie, inclusiv prin promovare, si nici procedurilor de evaluare profesionala in curs de desfasurare la data intrarii sale in vigoare.
(2) Judecatorii si procurorii cu functii de conducere care sunt in cursul exercitarii celui de-al doilea mandat sau care au ocupat o functie de conducere pe parcursul a doua mandate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi nu pot candida pentru un nou mandat, pentru aceeasi functie de conducere, conform prezentei legi.

Articolul 110
Judecatorii si procurorii care au dobandit un grad profesional superior ca urmare a concursului de promovare pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi pot fi transferati la instantele si parchetele superioare.

Articolul 111
Hotararea Guvernului prevazuta la art. 78 alin. (2) se adopta in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi. In cazul nerespectarii acestui termen, sunt aplicabile, in mod corespunzator, dispozitiile art. 78 alin. (3) din prezenta lege.

Articolul 112
Dispozitiile prevazute la art. 16 alin. (3), art. 19, art. 26 si art. 28 din prezenta lege intra in vigoare incepand cu anul scolar 2019-2020.

Articolul 113
La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga dispozitiile art. 2 din Legea nr. 124/2000 privind structura si personalul Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 331 din 17 iulie 2000, cu modificarile ulterioare.

>>REVINO LA CUPRINSUL Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor<<


Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 22 Ianuarie 2022
Votati articolul "Titlul V - Dispozitii tranzitorii si finale - Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI