Senatorii au adoptat tacit modificarile la Codul rutier care iti vor oferi sansa sa alegi perioada in care ai permisul suspendat.
Propunerea legislativa privind suspendarea permisului auto a depasit termenul legal de dezbatere si aprobare, asadar a fost adoptat tacit si trimis in Camera Deputatilor pentru a fi discutat. Este, insa, un pas in fata facut prin care soferii pot beneficia de o noua facilitate.
Daca proiectul va fi adoptat si de deputati, promulgat de presedintele Romaniei si publicat in Monitorul Oficial, soferii vor putea sa aleaga perioada in care are loc suspendarea permisului de conducere.
Masura este una primita cu entuziasm atat de soferii ocazionali, cat si de catre cei profesionisti. In cazul in care te afli intr-o vacanta si esti surprins incalcand regulile de circulatie pentru care se suspenda permisul, vei putea sa iti finalizezi vacanta. Daca acest lucru se intampla in timpul serviciului, atunci nu esti imediat intr-o criza.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Initiatorii au stabilit si o limita pentru soferii care aleg perioada in care sa aiba permisul suspendat: "Conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o, intr-o perioada de 365 de zile de la data savarsirii faptei contraventionale".
Nu uitati! Aceste prevederi nu se aplica momentan. Pentru a intra in vigoare trebuie finalizat tot parcursul legislativ. Vom reveni cu actualizari.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE