Codul Rutier va fi din nou schimbat. Un grup de deputati PSD, PNL si UDMR au votat in bloc pentru eliminarea articolului care definea comportamentul agresiv la volan, iar conducatorul auto era sanctionat cu suspendarea permisului pentru 30 de zile.
De asemenea, soferii vitezomani prinsi pe radar ca circula cu peste 70 de km/h peste limita maxima de viteza primesc dovada cu drept de circulatie, dupa ce li se suspenda carnetul. In actuala legislatie dovada este fara drept de a se urca la volan.
Politistii au dat mai bine de 400 de sanctiuni pentru comportament agresiv au fost date din februarie, atunci cand a fost inasprit Codul rutier, scrie
Digi24. Acum, daca noile reglementari ar intra in vigoare, un sofer care circula cu 200 de km pe ora pe autostrada va scapa cu o amenda de 650 de lei, in loc sa ii fie suspendat permisul de conducere pentru 4 luni.
Romania s-a angajat ca pana in 2030 sa reduca la jumatate numarul victimelor din accidentele de circulatie. In contradictoriu cu acest angajament, de a reduce pana in 2030 la jumatate numarul victimelor din accidentele rutiere, deputatii din Comisia de Transporturi s-au gandit sa relaxeze sanctiunile.
"Aceasta ordonanta care inasprea, pentru niste infractiuni foarte grave in regimul circulatiei rutiere, pedepsele, a fost ciopartita azi de Comisia de Transporturi, de majoritatea PSD-PNL-UDMR. Cineva care a fost a avut permisul suspendat pentru fapta foarte grava, conducea beat cu 150 km la ora printr-un oras - 15 zile cat primeste dovada de circulatie poate savarsi oricate altfel de contraventii", a declarat Catalin Drula, presedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputatilor.
Pentru ca modificarile aduse de deputatii din Comisia de Transporturi sa intre in vigoare ele trebuie sa fie votate si in plenul Camerei.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<