Codul Rutier va fi din nou schimbat. Un grup de deputati PSD, PNL si UDMR au votat in bloc pentru eliminarea articolului care definea comportamentul agresiv la volan, iar conducatorul auto era sanctionat cu suspendarea permisului pentru 30 de zile.
De asemenea, soferii vitezomani prinsi pe radar ca circula cu peste 70 de km/h peste limita maxima de viteza primesc dovada cu drept de circulatie, dupa ce li se suspenda carnetul. In actuala legislatie dovada este fara drept de a se urca la volan.
Politistii au dat mai bine de 400 de sanctiuni pentru comportament agresiv au fost date din februarie, atunci cand a fost inasprit Codul rutier, scrie
Digi24. Acum, daca noile reglementari ar intra in vigoare, un sofer care circula cu 200 de km pe ora pe autostrada va scapa cu o amenda de 650 de lei, in loc sa ii fie suspendat permisul de conducere pentru 4 luni.
Romania s-a angajat ca pana in 2030 sa reduca la jumatate numarul victimelor din accidentele de circulatie. In contradictoriu cu acest angajament, de a reduce pana in 2030 la jumatate numarul victimelor din accidentele rutiere, deputatii din Comisia de Transporturi s-au gandit sa relaxeze sanctiunile.
"Aceasta ordonanta care inasprea, pentru niste infractiuni foarte grave in regimul circulatiei rutiere, pedepsele, a fost ciopartita azi de Comisia de Transporturi, de majoritatea PSD-PNL-UDMR. Cineva care a fost a avut permisul suspendat pentru fapta foarte grava, conducea beat cu 150 km la ora printr-un oras - 15 zile cat primeste dovada de circulatie poate savarsi oricate altfel de contraventii", a declarat Catalin Drula, presedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputatilor.
Pentru ca modificarile aduse de deputatii din Comisia de Transporturi sa intre in vigoare ele trebuie sa fie votate si in plenul Camerei.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In cazul in care in prima saptamana a unei luni cu 160 de ore lucratoare, un angajat efectueaza 48 de ore, iar in a doua saptamana 32 de ore si in urmatoarele doua saptamani cate 40 de ore pe saptamana, la calculul salariului se va considera ca angajatul a efectuat 8 ore suplimentare si trebuie sa isi primeasca drepturile salariale pentru munca suplimentara sau o zi libera platita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem o situatie cu o salariata care se regaseste in concediu medical cod 14 de peste un an de zile. Luna aceasta a acumulat 377 de zile calendaristice pe acelasi cod. Intrebarea mea este urmatoarea: la depasirea celor 365 de zile pentru a beneficia pana la un an si jumatate are nevoie de avizul medicului expert? Medicul sau oncolog a informat-o ca nu este nevoie de aviz pana la un an si jumatate insa din ce m-am documentat reiese ca ar fi nevoie dupa expirarea celor 365 de zile calendaristice.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rugam daca ne puteti ajuta cu un model de contract individual de munca si fisa postului aferenta pentru meseria de: electrician auto. As dorii, daca se poate, contractul individual de munca electrician auto sa cuprinda si: Criterii de evaluare a activitatii profesionale a salariatului - Dimensiunile evaluarii.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<