Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANAF: Inregistrare fiscala doar daca
Se dau publicitatii urmatoarele documente ce cuprind precizari oficiale privind inregistrarea fiscala a avocatilor care au dobandit titlul profesional de avocat, potrivit Legii nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.
Urmare numeroaselor sesizari ale organelor fiscale teritoriale cu privire la existenta mai multa entitati care autorizeaza exercitarea profesiei de avocat si avand in vedere art. 1 din Legea nr. 51/1995 republicata, pentru organizare si exercitarea profesiei de avocat, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora, profesia de avocat se exercita numai de avocati inscrisi in tabloul baroului din care fac parte, barou competent al Uniunii Nationale a Barorurilor din Romania (U.N.B.R.), Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a adresat Ministerului Justitiei, solicitand precizarea entitatii care, potrivit prevederilor legale in vigoare, are dreptul de a autoriza exercitarea acestei profesii, in Romania.
Potrivit Ministerului Justitiei entitatea legal competenta in organizarea exercitarii activittii avocatilor din Romania o reprezinta Uniunea Nationa a Baorurilor din Romania, infiintata prin Legea nr. 51/1995 si care functioneaza in temeiul acestei legi.
Intrebare: Este posibil ca un angajat sa aiba 2 CIM-uri la acelasi angajator? De exemplu, un angajat cu 8 ore, mai poate avea un alt contract pe timp partial ca formator/lector? Care sunt conditiile legale? Cum se poate inregistra in Revisal? vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Va rugam sa ne transmiteti reglementarile legislative conform carora angajatul poate beneficia la cerere de concediu fara plata pana la varsta de 3 pentru copil fara handicap, in continuarea concediului de crestere copil pana la 2 ani, astfel incat sa nu revina la serviciu pana la implinirea varstei de 3 ani? vezi AICI raspunsul specialistilor <<