Legea nr. 204 din 2006 privind pensiile facultative - Capitolul XI - Finantarea activitatii administratorului
CAPITOLUL XI
Finantarea activitatii administratorului
Art. 92
(1) Veniturile administratorului rezultate din administrarea fondurilor de pensii facultative se constituie din:
a) comision de administrare;
b) penalitati de transfer;
c) tarife pentru servicii de informare suplimentare, la cerere, furnizate potrivit prevederilor prezentei legi.
(2) Comisionul de administrare se constituie prin:
a) deducerea unui cuantum din contributiile platite, dar nu mai mult de 5%, cu conditia ca aceasta deducere sa fie facuta inainte de convertirea contributiilor in unitati de fond;
b) deducerea unui procent din activul net total al fondului de pensii facultative, dar nu mai mult de 0,2% pe luna, stabilit prin prospectul schemei de pensii facultative.
(3) Penalitatea de transfer reprezinta suma suportata de participant in cazul in care transferul la alt administrator se realizeaza mai devreme de 2 ani de la aderarea la fondul de pensii facultative precedent, limita maxima a acesteia fiind stabilita prin normele adoptate de Comisie.
(4) Administratorul utilizeaza aceeasi metoda de calcul si de percepere a comisioanelor de administrare pentru toti participantii la acelasi fond de pensii facultative.
>>Click AICI pentru a reveni la cuprinsul Legii nr. 2004/2006 privind pensiile facultative!<<
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rog sa ma ajutati un raspuns legat de fisierul .xml generat de aplicatia locala de resurse umane, transformat in .rsv si incarcat in reges.inspectiamuncii.ro. Acest fisier .xml trebuie sa contina toate angajarile/modificarile/incetarile de contracte individuale de munca din anul 2011 pana in prezent sau numai angajatii activi in ziua transmiterii Revisalului? Am primit un raspuns de la firma care ne furnizeaza aplicatia de resurse umane, astfel: "Aplicatia este conceputa in asa fel incat...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va prezint urmatoare speta: un salarit are CIM cu timp partial, 20 ore pe luna si lucreaza cate 5 ore pe zi, miercurea. In luna aprile 2022 are cm pentru perioada 29-30.04.2022, vinerea si sambata, deci nici o zi de miercuri . Pentru luna mai 2022 a adus cm pentru perioada 01-05.05.2022, in continuare, in acest interval este o sigura zi de miercuri in care trebuia sa lucreze. In aceste conditii cum se inregisteaza acest concediu medical, cum se plateste si cum ii calculam zilele de stagiu.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Incepand cu luna Septembrie vor sosi in companie un numar de 200 de angajati din Sri Lanka, pe o perioda de un an, in baza unui contract de detasare incheiat intre compania noasta si o entitate din Sri Lanka. Avand in vedere faptul ca acestia nu apar in statele de plata si D112 intocmita de catre companie, salariile platindu-se local in tara de origine, avem urmatoarele intrebari: - care sunt obligatiile companiei din punct de vedere ITM si IGI: exista anumite documente/informari care se depun...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<