In conformitate cu dispozniile Legii nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si potrivit Hotararii Biroului permanent al Senatului din data de 2 octombrie 2012, Senatul Romaniei si Consiliul Superior al Magistraturii anunta ca, in perioada 15 octombrie - 19 noiembrie 2012, in vederea alegerii unui reprezentant al societatii civile in Consiliul Superior al Magistraturii, organizatiile profesionale ale juristilor, consiliile profesionale ale facultatilor de drept acreditate, asociariile si fundatiile care au ca obiectiv apararea drepturilor omului pot propune Biroului permanent al Senatului cate un candidat.
Pot Candida in functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, ca reprezentant ai societatii civile, persoanele care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: sunt specialisti in domeniul dreptului, cu o vechime de cel putin 7 ani in activitatea juridica, se bucura de inalta reputatie profesionala si morala, nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990, nu au colaborat cu acestea si nu au un interes personal care influenjeaza sau ar putea influenza indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege, nu au calitatea de membru al unui partid politic si nu au indeplinit in ultimii 5 ani functii de demnitate publica.
Candidaturile se depun la Biroul permanent al Senatului, insotite de documentele prevazute la art. 19 alin. (3) din Legea nr. 317/2004, republicata, respectiv: hotararea judecatoreasca sau, dupa caz, actul normativ de infiintare, actul constitutiv si statutul persoanelor juridice prevazute de lege care pot depune candidaturi, precum si cazieral fiscal al acestora.
De asemenea, candidaturile trebuie insotite si de documentele prevazute la art.7 alin. (4) din Legea nr. 317/2004 republicata, si anume: curriculum vitae, precum si, dupa caz, documentele de susfinere a candidaturii, o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nici nu au colaborat cu acestea, o declaratie autentica, pe propria raspundere, potrivit legii penale, din care sa rezulte ca nu sunt lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii, o declaratie de interese actualizata, precum si cazierul judiciar.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<