Ce trebuie sa cuprinda o
cerere
de chemare in
judecata
?
Pentru solutionarea unui litigiu intre doua sau mai multe persoane instanta trebuie sesizata printr-o
cerere
de chemare in judecata. Acest lucru se va face de catre persoana care pretinde ca i s-a incalcat un drept, respectiv reclamantul. La polul opus se va afla paratul - persoana despre care se afirma ca a nesocotit dreptul reclamantului.
In cele ce urmeaza vom pune in evidenta conditiile ce trebuie indeplinite de cererea de chemare in judecata pentru ca instanta sa fie legal sesizata.
1. Numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, dupa caz, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice, codul fiscal si contul bancar.
In cazul in care reclamantul locuieste in strainatate trebuie sa arate in cererea de chemare in judecata si domiciliul ales in in Romania unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul.
2. Numele si calitatea celui care reprezinta partea in proces, iar in cazul reprezentarii prin avocat, numele acestuia si sediul profesional.
3. Obiectul cererii si valoarea lui.
La acest punct reclamantul trebuie sa precizeze ce doreste in concret sa obtina prin cererea facuta. Pretentia reclamantului poate sa constea in revendicarea unui bun, restituirea unei sume de bani, anularea unui act juridic, desfacerea casatoriei etc.
Pe langa obiectul cererii, reclamantul trebuie sa arate (...)
Va recomandam 25 de teste – antrenament pentru reusita la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala Noua culegere la limba romana, Evaluarea Nationala - Teste rezolvate la limba si literatura pentru clasa a VIII-a, contine 25 de teste similare celor aflate pe foaia de examen, inspirate din modelele PISA. Acestea raspund perfect...
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
>>> Integral
Valentin Pulbere
Consilier Juridic
Administrator:
www.e-juridic.ro
NOUTATI si MODIFICARI aparute in LEGISLATIE
Noutati importante in Codul Civil aparute in 2025 - legislatia a fost modificata. Puteti vedea detalii despre Proprietatea Privata si Moștenire + explicatiile privind Partajul, Contractul de Vanzare sau Prescriptia. Detalii despre CE, CAND si CUM se aplica in lege.
Vezi AICI lista completa a modificarilor <<