Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) o obliga pe frantuzoaica Marine Le Pen sa dea inapoi Parlamentului European 300.000 de euro, dupa ce o investigatie OLAF a scos la iveala ilegalitati.
Intr-un verdict dat pe 21 mai, Curtea de Justitie a UE (CJUE) a respins recursul Marinei Le Pen impotriva deciziei din iunie 2018, ultima etapa a acestei proceduri la nivel european.
"O petarda. Nimeni nu este tampit", a raspuns prin SMS Marine Le Pen, intrebata de AFP cu privire la aceasta decizie.
Presedinta Adunarii Nationale (RN, fostul Front National) a anuntat inaintarea acestui recurs dupa decizia Tribunalului UE din 19 iunie 2018, confirmand rambursarea a 300.000 de euro intr-un dosar ce face obiectul unei proceduri judiciare si in Franta. Ea a cerut anularea deciziei.
Tribunalul a apreciat atunci ca Marine Le Pen "nu a fost in masura sa demonstreze ca asistenta sa indeplinea sarcini efective pentru ea", la un an si jumatate dupa ce Parlamentul European a decis o astfel de recuperare a banilor.
Rambursarea vizeaza angajarea Catherinei Griset in calitate de asistenta parlamentara de la sfarsitul lui 2010 pana la inceputul lui 2016. Sefa de cabinet a Marinei Le Pen din 2015, ea este in prezent numarul 10 pe lista RN in alegerile europene.
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Intr-o afacere similara, Parlamentul European cere de asemenea circa 40.000 de euro de la Marine Le Pen in legatura cu angajarea unei garzi de corp drept asistent. In ambele cazuri, institutia s-a bazat pe o ancheta a OLAF, oficiul antifrauda al UE.
Retinerile (de bani) efectuate inainte de plecarea Marinei Le Pen din Parlamentul European in cursul anului 2017 au permis recuperarea a circa 60.000 de euro, potrivit unei surse parlamentare. Pentru a recupera restul de bani, Parlamentul European se bazeaza pe continuarea procedurii in curs in fata justitiei franceze, in care el s-a constituit parte civila, relateaza Agerpres.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri