Consiliul Superior al Magistraturii este preocupat sa asigure derularea in mod transparent, obiectiv si neutru a procedurii de alegere a membrilor noului Consiliu, procedura care se desfasoara in cursul acestui an potrivit calendarului [descarca] aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin hotararea nr. 3791 din 20 mai 2010.
Consiliul Superior al Magistraturii a realizat o sectiune speciala pe propria pagina de internet, intitulata: "Consiliul Superior al Magistraturii - Alegeri 2010", in care vor fi publicare toate datele care vor asigura o buna informare atat a alegatorilor cat si a candidatilor, oferind spatiul virtual necesar dialogului si informarii complete in legatura cu aceste proceduri.
Consiliul Superior al Magistraturii are obligatia, potrivit legii, sa intocmeasca listele cu judecatorii si procurorii desemnati, in adunarile generale prin vot secret, direct si personal, pentru a candida la functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, pe categorii de instante si parchete. Aceste liste vor fi afisate in ordine alfabetica impreuna cu documentele care, potrivit legii si regulamentului, trebuie sa insoteasca scrisoarea de depunere a candidaturii, in scopul asigurarii spatiului de dezbatere publica intregului sistem judiciar romanesc.
Candidaturile pentru functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii se depun la Colegiul de conducere al Inaltei Curtii de Casatie si Justitie, la Colegiul de conducere al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la Colegiul de conducere al Directiei Nationale Anticoruptie sau la colegiile de conducere ale curtilor de apel ori ale parchetelor de pe langa acestea. Colegiile de conducere verifica indeplinirea conditiilor prevazute de lege referitor la magistratii care si-au depus candidaturile.
Candidaturile trebuie depuse in scris, insotite de curriculum vitae al judecatorului sau procurorului respectiv, precum si de celelalte documente prevazute de lege. Scrisoarea de depunere a candidaturii trebuie sa cuprinda numele, prenumele, data nasterii, data la care judecatorul sau procurorul in cauza a fost numit in functie, functia oficiala detinuta de candidat si denumirea instantei sau a parchetului unde isi exercita functia.
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Agenda Cadrului Didactic 2024-2025
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Scrisoarea de candidatura trebuie sa contina declaratia judecatorului sau a procurorului ca doreste sa candideze pentru alegerea ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii si ca este constient de faptul ca poate sa isi revoce candidatura numai in termenul stabilit pentru depunerea candidaturilor.
Nu se accepta depunerea candidaturii prin fax sau prin e-mail.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri