Alegerile parlamentare din decembrie creeaza din ce in ce mai multe surprize. Fiul primarului Sectorului 5, Cristian Piedone, candideaza in Suceava, iar seful senatorilor PSD a plecat la PMP. Iata de ce a luat aceasta decizie.
Seful senatorilor PSD, Radu Preda, a plecat la PMP pentru ca ai sai colegi "l-au tradat". Acesta a primit locul 11 pe listele social-democratilor, neeligibil.
"Dupa o munca de 14 ani in Partidul Social Democrat si dupa patru ani in care am depus eforturi continue pentru a-mi face datoria cu rezultate foarte bune la Senatul Romaniei ca si senator al PSD Dolj, echipa din care fac parte m-a propus ca si candidat la Camera Deputatilor pe locul 11, loc la rezerve. Acesta este punctul culminant al unei perioade lungi, in care am muncit mult pentru echipa PSD tot timpul in linia 1, fara compromisuri si fara jumatati de masura", a scris Radu Preda pe Facebook.
El a adaugat ca drumul sau de PSD se desparte si isi va continua munca politica intr-o echipa mai mica, insa „care a deschis pentru mine o usa mare”.
"Astazi, drumurile noastre se despart. Munca mea politica va continua din acest moment intr-o echipa mica, dar care a deschis pentru mine o usa mare. Voi fi candidatul PMP Dolj la Senatul Romaniei, pe locul 1. Raman acelasi om pe care deja multi dintre voi il cunoasteti si va astept alaturi de mine! Ar mai fi multe de spus, insa consider ca nu e nici locul si nici momentul potrivit", a completat Preda.
Radu Cosmin Preda a fost ales pentru un mandat senator pe listele PSD Dolj, la alegerile generale din 2016. Din septembrie 2019 este liderul grupului PSD la Senat.
Vezi si: Cum arata buletinele de vot la alegerile parlamentare
Cetatenii romani cu drept de vot, cu domiciliul sau resedinta in strainatate care doresc sa-si exercite dreptul la vot prin corespondenta la alegerile pentru Senat si Camera Deputatilor din anul 2020, se pot inregistra, pana cel mai tarziu pe 22 octombrie 2020, pe platforma www.votstrainatate.ro, gestionata de Autoritatea Electorala Permanenta.
Procedura de inregistrare a alegatorilor se realizeaza exclusiv on-line si nu presupune deplasarea sau prezenta la sediul misiunii diplomatice sau oficiului consular.”
Inregistrarea ca alegator prin corespondenta, se face prin completarea unui formular aflat pe pagina de internet a Autoritatii Electorale Permanente.
Inregistrarea ca alegator la o sectie de votare in strainatate s-a incheiat la data de 21 septembrie 2020.