Intrebare: Un absolvent al facultatii de drept, domeniul stiinte admnistrative, specializarea administratie publica, licentiat in stiinte administrative poate ocupa postul de consilier juridic?
Raspuns: Potrivit art. 8 Legea 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, cu modificarile si completarile ulterioare, poate fi consilier juridic acela care indeplineste urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman si are domiciliul in Romania;
b) are exercitiul drepturilor civile si politice;
c) este licentiat al unei facultati de drept;
d) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; aceasta conditie se dovedeste cu certificat medical eliberat in conditiile legii;
e) nu se afla in vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de prezenta lege.
Asadar, una dintre conditiile impuse de lege pentru exercitarea profesiei de consilier juridic este aceea ca persoana sa fie licentiata al unei facultati de drept. In speta se precizeaza ca persoana este absolventa a unei facultati de drept, asa incat daca este si licentiata a facultatii de drept, apreciez ca indeplineste conditiile impuse de lege pentru exercitarea profesiei de consilier juridic, astfel incat va putea ocupa postul de consilier juridic in situatia in care indeplineste si celelalte conditii impuse de art. 8 din Legea 514/2003.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarele probleme: avem un angajat caruia i s-a nascut primul copil. La cate zile libere platite are dreptul? Mentionez ca a absolvit si un curs de puericultura. Angajatorul are obligatia sa ii plateasca acest curs?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In urma unui control mi-a fost solicitat sa actualizam ROI cu urmatoarele prevederile legislative de la art. 8 LG 202/2002. Avem rugamintea sa ne sprijiniti in rezolvarea acestei spete. Ce informatii trebuie sa cuprinda Regulamentul intern ptr a respecta prevederile art. 8.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Avem angajati care urmeaza sa fie platiti cu tarif orar, iar intrebarile mele sunt: ce inseamna aceasta plata orara din punct de vedere Revisal? Cum li se incadreaza contractul de munca si daca salariul brut de incadrare va fi pe ora sau pe luna? si cum se calculeaza salariul raportat la norma lunara sau la ore lucrate in luna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<