In perioada ianuarie-iulie 2011, la initiativa Fundatiei Scheherazade, s-a desfasurat un dialog sustinut intre Ministerul Justitiei, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Public, Institutul National al Magistraturii si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, avand drept scop stabilirea unui cadru de colaborare interinstitutionala in domeniul Justitiei pentru minori.
Ministerul Justitiei a raspuns pozitiv propunerii de a sustine o colaborare interinsitutionala in domeniul Justitiei pentru minori, avand ca obiectiv cresterea calitatii interventiei specializate in cauzele cu minori, prin facilitarea schimbului de experienta si diseminarea bunelor practici intre reprezentanti ai sistemului judiciar, de ordine publica si de protectie sociala in cadrul a sase seminarii regionale.
Seminariile se vor desfasura in Constanta, Iasi, Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara, Craiova si vor aborda, atat prin prisma legislatiei actuale, cat si din perspectiva noilor Coduri, teme precum: protectia copilului impotriva violentei si a oricaror forme de traficare, relatiile copilului cu familia sa, modalitatile de sanctionare ale minorilor aflati in conflict cu legea penala, precum si alte teme de actualitate.
Prin stabilirea obiectivelor anterior amintite, se reafirma hotararea tuturor partenerilor implicati de a contribui constructiv la realizarea unui cadru de actiune unitar si articulat in domeniul justitiei pentru minori.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<