Persoanele cu handicap grav sau accentuat vor primi de la stat un card electronic de carburant in valoarea de 1500 lei/an, respectiv 750 lei/an. Ministerul Muncii anunta, intr-un comunicat, ca in acest fel se simplifica procedura de acordare a drepturilor la transport gratuit pentru persoanele cu dizabilitati.
Concret, Guvernul a introdus o noua modalitate de acordare a facilitatilor de transport pentru persoanele cu dizabilitati, respectiv cardul electronic de carburant.
Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant si/sau pentru incarcarea mijloacelor de transport electrice sunt in valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat.
Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adauga celorlalte metode alternative, respectiv bonurilor de carburant pe suport hartie si decontarii bonurilor fiscale de combustibil pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, cu conditia ca autoturismul sa fie in proprietatea acestora sau a familiei, ori a asistentului personal, asistentului personal profesionist ori insotitorului.
Metoda alternativa pentru cei care nu detin autoturisme sunt biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul.
Va recomandam
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
25 de teste – antrenament pentru reusita la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala Noua culegere la limba romana, Evaluarea Nationala - Teste rezolvate la limba si literatura pentru clasa a VIII-a, contine 25 de teste similare celor aflate pe foaia de examen, inspirate din modelele PISA. Acestea raspund perfect...
Optiunea pentru una dintre variante se face prin cerere scrisa, depusa electronic sau la registratura Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), de catre persoana cu dizabilitate ori de catre oricare din urmatoarele persoane: reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau insotitorul, parintele, tutorele, asistentul maternal sau persoana care se ocupa de cresterea si ingrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat, in baza unei masuri de protectie sociala.