Institutul National al Magistraturii (INM) a afisat rezultatele la proba eliminatorie a examenului de admitere la INM. Numarul celor care au reusit sa obtina un punctaj de trecere in urmatoarea etapa a examenului nu sunt mai multi de 452. Acest lucru intamplandu-se in conditiile in care numarul celor inscrisi a fost de peste 3500 de candidati.
In data de 25 august, candidatii au sustinut proba eliminatorie la examenul de admitere in magistratura, un test grila cu 100 de intrebari de verificare a cunostintelor juridice din materia de drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal. Fiecare intrebare valora un punct.
Astfel, doar 452 de persoane au reusit sa obtina cel putin 70 de puncte, necesare calificarii in urmatoarea etapa a concursului. Conform listei afisate pe site-ul INM, cea mai mare nota obtinuta este 94.
Candidatii nemultumiti de rezultatul obtinut pot depune contestatii, in termen de trei zile de la afisarea rezultatelor, la sediile tribunalelor si parchetelor la care s-au inscris.
Cea de-a doua etapa a concursului de admitere la INM incepe in data de 8 septembrie. Candidatii declarati admisi dupa prima proba vor sustine un test de verificare a rationamentului logic.
Ulterior, intre 9 si 19 septembrie, acestia vor sustine un interviu care are ca obiectiv identificarea aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat.
In data de 26 septemebrie se vor afisa rezultatele finale.
Pentru admiterea la INM, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 7 (sapte).
Concursul se organizeaza pentru ocuparea a 200 de locuri de auditori de justitie, precum si a 4 locuri vacante de consilier juridic personal de specialitate juridica asmilat judecatorilor si procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si a 2 posturi de expert personal de specialitate juridical asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul INM. Din cele 200 de locuri de auditori, 100 sunt alocate pentru functia de judecator si 100 pentru ocuparea functiei de procuror.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<