Pe langa medicii deja retinuti, mai multi oameni din sistemul sanitar galatean sunt acum in vizorul procurorilor si al politistilor. Iata ce s-a intamplat!
Ofiteri de politie ai Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Galati au pus in executare 41 de mandate de perchezitie domiciliara, 6 perchezitii auto, 6 mandate de aducere si 5 ordonante de ridicare a unor documente de la institutii publice de pe raza judetului Galati, se arata intr-un comunicat DGA.
Parchetul de pe langa Tribunalul Galati a dispus punerea in executare a unor activitati de perchezitie domiciliara in trei dosare avand ca obiect savarsirea unor infractiuni de coruptie, respectiv luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta si a altor fapte penale, de catre cadre medicale si de alte persoane fara calitate speciala in legatura cu vaccinarea impotriva virusului SARS-CoV-2.
Astfel, ofiteri de politie ai Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Galati, cu sprijinul lucratorilor din cadrul Serviciilor Judetene Anticoruptie Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Vrancea, Vaslui, Iasi, Bacau si Neamt, impreuna cu politisti din cadrul Serviciului Investigatii Criminale si Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Galati, cu sprijinul de specialitate al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Galati si al Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau, au pus in executare 41 de mandate de perchezitie domiciliara, 6 perchezitii auto, 6 mandate de aducere si 5 ordonante de ridicare a unor documente de la institutii publice de pe raza judetului Galati.
In fapt, in cadrul celor trei dosare penale, se efectueaza urmarirea penala cu privire la imprejurarile in care, in schimbul unor sume de bani primite de la persoane interesate, cadrele medicale au simulat actul de vaccinare impotriva virusului SARS -CoV-2, dupa care au atestat in registrele de evidenta, contrar realitatii, ca persoanelor respective li s-a administrat vaccinul.
De asemenea, au implementat in baza de date RENV, date neconforme cu realitatea, facand astfel posibil ca persoanele interesate sa obtina adeverinte de vaccinare si certificate verzi de vaccinare COVID-19, in mod ilegal, eludand astfel restrictiile impuse de autoritatile romane.
In activitatea infractionala derulata, cadrele medicale au fost ajutate si de intermediari, care se ocupau de racolarea persoanelor interesate de obtinerea de adeverinte de vaccinare fara a se imuniza efectiv.