Trezorierul PSD, Mircea Draghici, este acuzat de inca o infractiune de delapidare.
Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, procurorii DNA au dispus extinderea urmaririi penale fata de Mircea Draghici cu privire la savarsirea unei alte infractiuni de delapidare.
”In calitate de trezorier al unui partid, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand formatiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fara incasarea contravalorii acestuia la momentul instrainarii”, au transmis procurorii.
Potrivit acestora, la data de 10.07.2017, formatiunea politica, prin trezorier, a cumparat autoturismul, iar la data de 18.07.2017, acesta ar fi fost vandut unei persoane din familia trezorierului, insa contravaloarea acestuia nu a fost incasata de partid la data instrainarii bunului.
Banii pentru autoturism au fost platiti abia la data de 23.08.2018.
DNA a anuntat, in 2 aprilie, ca Mircea Draghici, trezorierul PSD, este urmarit penal pentru delapidare si utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate.
”In exercitarea functiei de trezorier, in cursul lunii februarie 2018, suspectul impreuna cu o persoana din familie, a negociat si a convenit sa achizitioneze, de la un vanzator, un imobil avand o valoare de circulatie de peste 500.000 euro, pe care sa-l achite, in parte, cu sume de bani pe care le gestiona in calitate de trezorier, si in parte, cu fonduri proprii”, anuntat atunci procurorii.
Promisiunea de vanzare cumparare dintre proprietarul imobilului si persoana din familia suspectului, dar si contractul de inchiriere dintre acelasi proprietar si formatiunea politica s-au incheiat in aceeasi zi, 15.02.2018, pentru acelasi imobil.
Contractul de inchiriere fusese incheiat pentru o perioada de 10 ani (incepand cu data de 01.03.2018 pana la 01.03.2029), valoarea totala a chiriei fiind de 380.000 euro ce urma sa fie achitata dupa cum urmeaza: suma de 38.000 euro in termen de 5 zile, iar restul sumei in transe de cel putin 19.000 euro pe luna timp de 18 luni.
In realitate, intreaga contravaloare a contractului a fost achitata in avans, intr-un interval de timp de 5 luni din sume de bani provenite din subventia acordata formatiunii politice in baza Legii nr. 334/2006, privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale.
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Dupa declansarea controlului de catre Autoritatea Electorala Permanenta cu privire la utilizarea subventiilor de formatiunea politica in cadrul careia suspectul indeplinea functia de trezorier, a fost reziliat contractul de inchiriere, precum si promisiunea de vanzare-cumparare si restituite sumele de bani incasate cu titlu de chirie si pentru achizitionarea imobilului.
DNA precizeaza ca ”efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri