Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul GHITA SEBASTIAN AURELIAN, reprezentant pana in anul 2012 al societatilor comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. si S.C. Asesoft International S.A. si ulterior deputat in Parlamentul Romaniei in perioada 2012 - 2016, pentru savarsirea infractiunilor de
- trafic de influenta (4 infractiuni),
- spalare a banilor, in forma continuata (3 infractiuni) si
- constituire a unui grup infractional organizat
De asemenea, s-a mai dispus punerea in mi scare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 27 februarie 2017, a inculpatilor
PADIU BOGDAN, director general al S.C Teamnet International S.A., pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor, ambele in forma continuata si constituire a unui grup infractional organizat;
ANASTASESCU CRISTIAN, administrator al S.C Asesoft International S.A., pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor, ambele in forma continuata si constituire a unui grup infractional organizat.
In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
In perioada 2007 – 2015 la nivelul institutiilor publice si autoritatilor publice, au fost incheiate mai multe contracte de achizitie de programe informatice finantate din fonduri publice, dar si din fonduri europene, de catre mai multe societati comerciale cu acest profil de activitate si de asocierea dintre acestea si societatile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. si S.C. Asesoft International S.A.
Pentru incheierea acestor contracte finantate din bani publici si fonduri europene, inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, reprezentant pana in anul 2012 al societatilor comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. si S.C. Asesoft International S.A. si ulterior deputat in Parlamentul Romaniei, a pretins si primit de la reprezentantii firmelor, declarate ulterior ca stigatoare ale procedurilor de licitatie, sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai institutiilor si autoritatilor contractante sa atribuie contractele de prestare de servicii IT si/sau sa faciliteze derularea in bune conditii, firmelor ai caror reprezentanti fusesera contactati, anterior, de acesta.
Cartea verde a contabilitatii
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Pentru crearea unei aparente de legalitate in ceea ce priveste acordarea acestor sume de bani pretinse, Ghita Sebastian Aurelian a indicat ca modalitate de transfer al sumelor de bani de care era interesat, simularea unor operatiuni comerciale prin incheierea unor contracte comerciale de catre aceste societati in calitate de beneficiar, cu societati comerciale controlate de el apartinand grupului Asesoft / Teamnet, in calitate de furnizor. Obiectul contractelor consta in prestarea de servicii IT fictive.
Lucrarile inserate in facturile emise de societatile comerciale din grupul Asesoft / Teamnet, au fost executate in realitate cu propriile resurse materiale si umane chiar de catre beneficiarii lucrarilor, iar documentele justificative ata sate acestora au atestat operatiuni care nu s-au derulat in realitate.
Ca urmare a acestui circuit comercial nereal, respectivele societati comerciale au virat catre societatile comerciale din grupul Asesoft / Teamnet, contravaloarea a sa-ziselor lucrari prestate de acestea din urma, sumele fiind reintroduse in circuitul fiscal – economic. Ace sti bani reprezinta contravaloarea influentei promise si exercitate de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian asupra unor factori decizionali din mediul guvernamental sau institutiile subordonate.
Cititi mai multe aici.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE