La Camera Deputatilor a fost depus un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal. ”Atragerea fondurilor la bugetul de stat reprezinta o prioritate pentru orice guvern aflat la putere. De aceea, legislatia in acest domeniu a suferit o serie de modificari. Printre acestea si accizarea productiei de vinuri linistite, bere, tuica si rachiu din fructe destinata consumului propriu.
Modificarea legislativa arata faptul ca tuica si rachiul de fructe sunt produse traditionale romanesti, care, daca sunt destinate consumului propriu, nu pot aduce niciun fel de venit la bugetul de stat, nefiind comercializate”, au precizat initiatorii in expunerea de motive.
Articol unic: Art. 206.21, alin. (3), lit b) din Lege nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 972 din 23 decembrie 2003, se modifica dupa cum urmeaza:
Litera b) de la alin. (3) a art. 206.21 se completeaza dupa cum urmeaza:
„Art. 206.21, alin. (3), lit. b) – vinurile linistite realizate de micii producatori care obtin in medie mai putin de 1000 hl de vin pe an, precum si productia de tuica si rachiu din fructe destinata consumului propriu in limita unei cantitati echivalente de cel mult 250 litri de produs cu concentratie alcoolica de 100% in volum pentru fiecare gospodarie individuala pe an”.
Codul Fiscal in vigoare de la 1 ianuarie 2007 stabileste ca, pentru cantitatea de maxim 50 de litri de alcool pur destinata consumului propriu al unei gospodarii individuale, acciza datorata statului reprezinta 50% din cota standard a accizei aplicata alcoolului etilic, adica 375 de euro pe hectolitru de alcool pur, iar pentru tot ce depaseste 50 de litri, acciza datorata este de 750 de euro pe hectolitru.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avem urmatoarea speta: un angajat sofer trebuie sa si desfasoare activitatea pe un camion cu care colecteaza marfa. Responsabilul de parc auto a facut un proces verbal cu starea camionului in momentul predarii dar angajatul nu vrea sa preia camionul, si nu semneaza procesul verbal. Va rugam sa ne sfatuiti cum trebuie sa procedam cf.Codului muncii deoarece el trebuie sa si desfasoare activitatea pentru care a fost angajat si pentru care este remunerat si nu poate pleca in cursa daca nu preia...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am fost angajata stat plata cu conventie de munca conform Legii 1/2005 la o societate cooperativa mestesugareasca. In acest moment sunt pensionata anticipat Sunt membru cooperator inca, si unul din cei 5 asociati ai societatii membru fondator. De asemeni sunt administratorul firmei prin contract de administrare specific cooperatiei care se transmite periodic la Registrul Comertului. Conform celor descrise anterior, imi desfasor inca activitea in firma ca si cum as fi angajata. Exista...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<