La Camera Deputatilor a fost depus un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal. ”Atragerea fondurilor la bugetul de stat reprezinta o prioritate pentru orice guvern aflat la putere. De aceea, legislatia in acest domeniu a suferit o serie de modificari. Printre acestea si accizarea productiei de vinuri linistite, bere, tuica si rachiu din fructe destinata consumului propriu.
Modificarea legislativa arata faptul ca tuica si rachiul de fructe sunt produse traditionale romanesti, care, daca sunt destinate consumului propriu, nu pot aduce niciun fel de venit la bugetul de stat, nefiind comercializate”, au precizat initiatorii in expunerea de motive.
Articol unic: Art. 206.21, alin. (3), lit b) din Lege nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 972 din 23 decembrie 2003, se modifica dupa cum urmeaza:
Litera b) de la alin. (3) a art. 206.21 se completeaza dupa cum urmeaza:
„Art. 206.21, alin. (3), lit. b) – vinurile linistite realizate de micii producatori care obtin in medie mai putin de 1000 hl de vin pe an, precum si productia de tuica si rachiu din fructe destinata consumului propriu in limita unei cantitati echivalente de cel mult 250 litri de produs cu concentratie alcoolica de 100% in volum pentru fiecare gospodarie individuala pe an”.
Codul Fiscal in vigoare de la 1 ianuarie 2007 stabileste ca, pentru cantitatea de maxim 50 de litri de alcool pur destinata consumului propriu al unei gospodarii individuale, acciza datorata statului reprezinta 50% din cota standard a accizei aplicata alcoolului etilic, adica 375 de euro pe hectolitru de alcool pur, iar pentru tot ce depaseste 50 de litri, acciza datorata este de 750 de euro pe hectolitru.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<