Accentul trebuie pus in perioada imediat urmatoare pe pregatirea sistemului judiciar pentru punerea in aplicare a noilor coduri, acesta fiind obiectivul fundamental al Ministerului Justitiei, esential nu doar pentru modernizare si indeplinirea cerintelor din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificarea, ci si pentru progresul intregii societati, a reiterat, marti, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, in cadrul unei intalniri cu directorul Fundatiei Konrad Adenauer, Thorsten Geissler.
Potrivit unui comunicat al MJ transmis marti seara, in cadrul intalnirii a fost subliniata buna cooperare dintre fundatie si minister, punandu-se accent pe continuarea acesteia in cadrul proiectelor aprobate spre finantare in parteneriat, dar si cu privire la orice alte proiecte viitoare subsumate obiectivului comun de dezvoltare si eficientizare a Justitiei.
"Implementarea codurilor a fost asumata si la nivel politic ca o prioritate, la acest moment nemaiputandu-se negocia cu privire la necesitatea si importanta acestui proiect, indeplinirea tuturor conditiilor pe care le reclama noua constructie institutionala, inclusiv la nivelul constientizarii impactului noilor norme, precum si al asimilarii continutului lor reprezentand un obiectiv strategic al tuturor factorilor responsabili", a declarat ministrul Justitiei.
Sursa citata precizeaza ca, in cadrul programului "Statul de Drept - Europa de Sud-Est" al fundatiei, MJ are doua proiecte aprobate in vederea finantarii, unul dintre ele vizand pregatirea profesionala a consilierilor de probatiune cu privire la prevederile noului Cod penal si ale noului Cod de procedura penala.
"MJ va continua sa se implice activ in astfel de programe, pentru ca sprijinul venit din partea societatii civile este foarte important, mai ales cand vorbim de proiecte cu impact la nivelul intregii societati pe termen lung, asa cum este cazul noilor coduri", a completat Predoiu, potrivit comunicatului citat.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<