Presa de astazi a tratat un subiect de “cancan” pe teme legislative. Concret, s-a descoperit ca deputatul Cezar Preda a inaintat un proiect de lege care interzice prezenta minorilor in localuri, dupa ora 21, in zilele de duminica, luni, marti, miercuri si joi.
„Initiativa vine in urma sesizarilor, destul de multe ca numar, din partea parintilor, a profesorilor si a cadrelor medicale care confirma prezenta unui numar extrem de mare de minori in localurile publice, care se expun unui mod de viata neadecvat varstei lor”, a explicat Cezar Preda, care a subliniat ca proiectul sau nu trebuie luat in gluma.
„Din nou se dovedeşte faptul ca nu au fost consultati partenerii de dialog obisnuiti in astfel de situatii. Concret, niciun dascal nu a fost intrebat daca este buna sau nu aceasta initiativa, pentru ca sigur s-ar fi facut amendamente benefice", a declarat, pentru „Adevarul”, Constantin Ciosu, Liderul Federatiei Educatiei Nationale.
Proiectul de lege are si contestatari mai vehementi decat domnul Ciosu. Acesta sunt patronii de baruri, care vor sa ii ceara socoteala deputatului pentru ca i-a inclus in categoria celor care afecteaza dezvoltarea mentala si fizica a tinerilor. „Traim intr-o tara libera. Nu cred ca o asemenea lege poate fi votata. Ar insemna sa ne ducem cu cativa zeci de ani in trecut. Tinerii nu pot fi impiedicati sa socializeze, mai ales ca minorii nu au voie sa consume bauturi alocoolice”, a declarat un patron de bar.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<