Nicusor Dan a semnat dispozitia de demolare pentru Cathedral Plaza, cladirea construita ilegal in vecinatatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot, a anuntat primarul general pe pagina de Facebook.
Instanta a anulat autorizatia de construire pentru acest imobil inca din 2011.
"Am semnat azi dimineata dispozitia de demolare pentru Cathedral Plaza, cladirea construita ilegal in vecinatatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot. Inca din ianuarie 2013, Primaria Capitalei a fost obligata, printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, sa demoleze cladirea. Aceasta obligatie a fost insa ignorata de fostii primari Sorin Oprescu si Gabriela Firea", a scris Nicusor Dan, pe
Facebook.
Potrivit primarului Capitalei, mai sunt de parcurs "cativa pasi administrativi pana la inceperea efectiva a lucrarilor de demolare".
Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate initial de municipalitate, iar finalmente vor fi recuperate de la proprietarul cladirii.
"Scopul nostru este ca terenul pe care se afla acum Cathedral Plaza sa fie integrat armonios in peisajul urbanistic al Bucurestiului, iar pentru asta avem toata deschiderea de a colabora atat cu proprietarul, cat si cu Primaria Sectorului 1", a mai scris Nicusor Dan.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<