In urma verificarilor efectuate de catre inspectorii antifrauda din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala la societatea RO STAR SA s-a constatat faptul ca societatea a efectuat o serie de tranzactii care au dat nastere unor situatii artificiale, cu scopul de a crea conditiile necesare pentru a deduce taxa pe valoarea adaugata si cheltuieli la calculul profitului impozabil.
Operatiunile comerciale de achizitie, relevate in facturile fiscale inregistrate in evidenta contabila, precum si in declaratiile fiscale depuse de societatea RO STAR SA, au fost efectuate de la societati cu un comportament fiscal neconform si caracteristici specifice societatilor de tip „fantoma”, astfel:
- nu desfasoara activitate la sediile sociale sau la domiciliile fiscale declarate, fiind inactive;
- nu au sedii secundare sau puncte de lucru declarate in care sa desfasoare activitate;
- administratorii/asociatii societatilor nu figureaza cu venituri/angajati la nicio entitate juridica, conform bazelor de date ANAF;
- nu detin personal angajat care sa coordoneze activitatea acestora (vânzari, logistica, management).
In contextul inregistrarii unor pierderi succesive semnificative, pe parcursul anilor 2011-2014 (pierdere fiscala de peste 20.000.000 lei), administratorul acesteia, BULUT HALIL, intelege sa acorde sume extrem de ridicate aferente achizitilor de servicii de publicitate, deseuri din aur, matase naturala etc, conturându-se un comportament nerational economic, mai ales in cazul unui operator economic avizat, precum societatea RO STAR SA, care desfasoara activitate din anul 1996, de productie a biscuitilor, piscoturilor, si a altor produse de patiserie.
Sumele achitate catre societatile cu un comportament fiscal inadecvat provin din creditarile repetate ale societatii in perioada 2011 - 2015, efectuate aproximativ zilnic de BULUT HALIL, prin depuneri in numerar.
In ceea ce priveste presupusele deseuri din aur si matase naturala achizitionata, societatea RO STAR SA a emis si inregistrat in evidenta contabila facturi de vânzare catre societati comerciale din Polonia si Cehia, cu scopul disimularii operatiunilor de achizitie inregistrate initial.
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Actiunea a fost efectuata in sprijinul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri