Acestea sunt acuzatiile aduse creatoarei de moda Adina Buzatu de catre procurorii DIICOT: Constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatii, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani, informeaza Agerpres.
In cadrul unui comunicat al DIICOT transmis Agerpres, se precizeaza ca in perioada 20 februarie 2012 si pana in prezent, Adina Buzatu a sprijinit moral si material un grup infractionat care savarsea infractiuni de spalare de bani ce provin din infractiuni.
"In calitate de asociat unic si administrator al societatii TAB Men Style, inculpata a sprijinit moral grupul infractional organizat, acceptand ca membrii grupului sa emita pentru firma facturi in numele a patru societati de tip fantoma. Prin aceasta inculpata le-a creat membrilor gruparii convingerea ca nu ii va denunta autoritatilor, creand conditiile specifice dupa care functioneaza grupul infractional organizat si anume increderea intre membrii grupului. Sprijinul material acordat gruparii a constat in plata unor comisioane pentru serviciile prestate, sume care au permis grupului sa se finanteze si sa isi continue functionarea", se arata in comunicat, citat de Agerpres.
Conform procurorilor, inculpata ar fi inregistrat in contabilitatea societatii facturi fictive emise de 4 firme fantoma. Scopul era de a deduce nelegal TVA-ul pentru operatiunile comerciale efectuate. Mai mult, ar fi urmarit sa reduca cuantumul impozitului pe profit si dividendele datorate bugetului consolidat al statului.
Prejudiciu total cauza de firma sa bugetului de stat: 1,6 milioane de lei.
Mai mult, in perioada 2012 - 10 martie 2014, Adina Buzatu a dispus transferul sume de 5,3 milioane de lei, din conturile firmei pe care o administra in conturile celor 4 firme fantoma.
"Suma a fost ulterior retrasa in numerar ajungand in posesia inculpatei, aceasta cunoscand ca banii provin din savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si folosirea cu rea credinta a creditului societatii", se mai mentioneaza in comunicat.
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<