Acestea sunt acuzatiile aduse creatoarei de moda Adina Buzatu de catre procurorii DIICOT: Constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatii, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani, informeaza Agerpres.
In cadrul unui comunicat al DIICOT transmis Agerpres, se precizeaza ca in perioada 20 februarie 2012 si pana in prezent, Adina Buzatu a sprijinit moral si material un grup infractionat care savarsea infractiuni de spalare de bani ce provin din infractiuni.
"In calitate de asociat unic si administrator al societatii TAB Men Style, inculpata a sprijinit moral grupul infractional organizat, acceptand ca membrii grupului sa emita pentru firma facturi in numele a patru societati de tip fantoma. Prin aceasta inculpata le-a creat membrilor gruparii convingerea ca nu ii va denunta autoritatilor, creand conditiile specifice dupa care functioneaza grupul infractional organizat si anume increderea intre membrii grupului. Sprijinul material acordat gruparii a constat in plata unor comisioane pentru serviciile prestate, sume care au permis grupului sa se finanteze si sa isi continue functionarea", se arata in comunicat, citat de Agerpres.
Conform procurorilor, inculpata ar fi inregistrat in contabilitatea societatii facturi fictive emise de 4 firme fantoma. Scopul era de a deduce nelegal TVA-ul pentru operatiunile comerciale efectuate. Mai mult, ar fi urmarit sa reduca cuantumul impozitului pe profit si dividendele datorate bugetului consolidat al statului.
Prejudiciu total cauza de firma sa bugetului de stat: 1,6 milioane de lei.
Mai mult, in perioada 2012 - 10 martie 2014, Adina Buzatu a dispus transferul sume de 5,3 milioane de lei, din conturile firmei pe care o administra in conturile celor 4 firme fantoma.
"Suma a fost ulterior retrasa in numerar ajungand in posesia inculpatei, aceasta cunoscand ca banii provin din savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si folosirea cu rea credinta a creditului societatii", se mai mentioneaza in comunicat.
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: S.C. activeaza in domeniul fabricarii robinetilor de extractie petrol, cu un numar de 157 salariati. Categorii de meserii: frezor, lacatusi mecanici, vopsitori industriali, modelieri, etc. S.C. este in insolventa si o parte din activitate si-a modificat structura nevoilor de muncitori calificati. Societatea poate asigura la sediul sau, calificare la locul de munca? Care sunt conditiile si documentele necesare a.i. calificarea sa fie valabila si trecuta in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Companie care are sediul in Ilfov, dar punct de lucru in Bucuresti, a obtinut in trecut delegare de competenta in Bucuresti. Care sunt pasii pentru accesarea si autorizarea accesului in Reges Online? Accesul se face cu CUI Companie sediu si apoi cum se acceseaza inregistrarile realizate pe punctul de lucru?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Raportul cu privire la neconformitati este primit in mod automat de reprezentantul legal si persoana careia i s-a delegat responsabilitatea completarii in reges? Sau trebuie solicitat din reges de catre oricare dintre cei doi mentionati mai sus?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<