Tribunalul Bucuresti a decis sa prelungeasca arestul la domiciu cu inca cu 30 de zile in cazul medicului Mihai Lucan. Acesta este cercetat de DIICOT intr-un dosar de delapidare cu un prejudiciu ce ajunge pana la suma de 5 milioane de lei. Dar aceasta decizie nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.
Medicul Mihai Lucan se afla in arest la domiciliu din data de 12 ianuarie.
Procurorii il acuza pe medicul Lucan ca a transferat in mod ilegal un aparat medical performant, folosit in tratamentul a diferitelor forme de cnacer, de la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca la clinica sa privata. Aparatul respectiv a fost folosit timp de sase ani in noua locatie. Mai mult de atat, medicul Lucan ar mai fi folosit ilegal si laboratorul de analize al institutului pentru clinica sa.
Conform agerpres, procurorii sustin ca reprezentantii Institutului si ai clinicii au dispus, in anul 2007, transferul fizic si fara titlu al acestui aparat din sediul Institutului in cel al clinicii private, fara a intocmi niciun fel de contract in acest sens. In perioada 2007 - 2013, atat aparatul utilizat in tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapia tesuturilor afectate, precum si consumabilele aferente achizitionate din bugetul Institutului au fost utilizate exclusiv in beneficiul clinicii private.
"Astfel, in perioada 2007 - 2009, un numar de 159 de pacienti au facut obiectul unor proceduri medicale (crioterapie prostatica/ renala) care au fost efectuate in cadrul clinicii private cu ajutorul unei aparaturi medicale (GALIL) apartinand Institutului si transferata fara titlu din incinta acestei institutii in cea a clinicii private, in conditiile in care sumele necesare achizitionarii kiturilor pentru utilizarea acestuia (ace speciale, heliu, argon) au fost achitate de institutia de stat, iar pacientilor le-au fost percepute sume consistente de bani, cuprinse intre 3.000 si 6.700 euro/interventie, echivalent in lei, reprezentand atat procedura medicala propriu-zisa, precum si kitul necesar reprezentat de un set instrumentar format din ace speciale plus alte consumabile specifice (butelii cu gaze - heliu si argon), intreg setul costand aproximativ 3.800 euro per pacient", precizeaza DIICOT.
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Teste REZOLVATE pentru examenul de titularizare Limba si Literatura engleza
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri