Mai mult de 6000 de persoane fata de care s-au dispus masuri preventive neprivative de libertate au fost tinute sub supraveghere de catre politisti, de la intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Penala, conform unui comunicat IGPR, citat de Agerpres.
''Politia Romana a luat masurile necesare astfel incat persoanele fata de care au fost dispuse masuri preventive neprivative de libertate sa fie supravegheate in conformitate cu noile prevederi procesual penale, intrate in vigoare la 1 februarie a.c.. Peste 6.000 de persoane fata de care au fost dispuse masuri preventive in conformitate cu prevederile Noului Cod de Procedura Penala au fost supravegheate de Politia Romana, in 6 luni de la intrarea lui in vigoare'', informeaza IGPR.
Dupa intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Penala, s-au luat masurile necesare pentru ca prevederile sale sa fie puse in aplicare:
"Aproximativ 600 de politisti isi desfasoara, la nivel national, activitatea in cadrul structurilor de supraveghere judiciara. Politistii verifica, periodic, modul in care persoanele puse sub supraveghere judiciara isi respecta obligatiile, iar in cazul incalcarii acestora, sesizeaza instanta competenta", precizeaza IGPR.
In comunicatul emis de IGPR se mai precizeaza ca in perioada 1 februarie - 31 iulie, in toata tara s-au dispus masuri preventive neprivative de libertate fata de 6.091 de persoane. DIntre acestea, 1.715 au fost revocate, inlocuite sau au incetat.
Mai mult, in 383 de cazuri, masurile dispuse initial de control judiciar au fost schimbate in 184 de cazuri cu arestul preventiv, 160 prin emiterea de mandate de executate a pedepsei cu pnchisoare, 22 de condamnari cu suspendare, 11 cazuri de arest la domiciliu, 2 in control judiciar pe cautiune.
Conform sursei, la nivel national, la data de 22 august erau 4.507 persoane sub supraveghere judiciara, dupa cum urmeaza:
- 368 in arest la domiciliu
- 4.102 sub control judiciar
- 37 sub control judiciar pe cautiune
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<