Mai mult de 6000 de persoane fata de care s-au dispus masuri preventive neprivative de libertate au fost tinute sub supraveghere de catre politisti, de la intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Penala, conform unui comunicat IGPR, citat de Agerpres.
''Politia Romana a luat masurile necesare astfel incat persoanele fata de care au fost dispuse masuri preventive neprivative de libertate sa fie supravegheate in conformitate cu noile prevederi procesual penale, intrate in vigoare la 1 februarie a.c.. Peste 6.000 de persoane fata de care au fost dispuse masuri preventive in conformitate cu prevederile Noului Cod de Procedura Penala au fost supravegheate de Politia Romana, in 6 luni de la intrarea lui in vigoare'', informeaza IGPR.
Dupa intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Penala, s-au luat masurile necesare pentru ca prevederile sale sa fie puse in aplicare:
"Aproximativ 600 de politisti isi desfasoara, la nivel national, activitatea in cadrul structurilor de supraveghere judiciara. Politistii verifica, periodic, modul in care persoanele puse sub supraveghere judiciara isi respecta obligatiile, iar in cazul incalcarii acestora, sesizeaza instanta competenta", precizeaza IGPR.
In comunicatul emis de IGPR se mai precizeaza ca in perioada 1 februarie - 31 iulie, in toata tara s-au dispus masuri preventive neprivative de libertate fata de 6.091 de persoane. DIntre acestea, 1.715 au fost revocate, inlocuite sau au incetat.
Mai mult, in 383 de cazuri, masurile dispuse initial de control judiciar au fost schimbate in 184 de cazuri cu arestul preventiv, 160 prin emiterea de mandate de executate a pedepsei cu pnchisoare, 22 de condamnari cu suspendare, 11 cazuri de arest la domiciliu, 2 in control judiciar pe cautiune.
Conform sursei, la nivel national, la data de 22 august erau 4.507 persoane sub supraveghere judiciara, dupa cum urmeaza:
- 368 in arest la domiciliu
- 4.102 sub control judiciar
- 37 sub control judiciar pe cautiune
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avem urmatoarea situatie: la depunerea dosarului de recuperare a concediilor medicale avem lipsa 2 medicale pierdute. Ca solutionare, vrem sa stim, daca cele doua medicale vor fi duse in copie la medicul emitent si completate de acesta cu ,,Duplicat,,, parafa si semnatura, putem depune dosarul pentru recuperare fara a intampina probleme?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem urmatoarea speta: Asupra venitului salarial unui angajat exista 4 decizii de executare silita. Toate cele 4 titluri executorii sunt dispuse de catre executori judecatoresti si reprezinta credite bancare. Credit 1= sold de retinut 1000 lei Credit 2= sold de retinut 5000 lei Credit 3 = sold de retinut 7000 lei Credit 4= sold de retinut 8000 lei Va rugam sa ne spuneti care este varianta corecta de calcul a retinerilor din salariu. 1.In cazul in care exista doua sau mai multe titluri executorii...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Este specificat in CIM, la obligatiile angajatorilor: "sa informeze salariatul cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat, in conditiile legii". As dori un model de document cu toate detaliile obligatorii care trebuie sa existe privind aceasta informare. Sau am putea sa inseram un paragraf in Minuta de informare privind acest aspect? Daca da, va rog, sa imi spuneti exact ce informatii trebuie sa contina pt a fii conform legii.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<