Mai mult de 6000 de persoane fata de care s-au dispus masuri preventive neprivative de libertate au fost tinute sub supraveghere de catre politisti, de la intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Penala, conform unui comunicat IGPR, citat de Agerpres.
''Politia Romana a luat masurile necesare astfel incat persoanele fata de care au fost dispuse masuri preventive neprivative de libertate sa fie supravegheate in conformitate cu noile prevederi procesual penale, intrate in vigoare la 1 februarie a.c.. Peste 6.000 de persoane fata de care au fost dispuse masuri preventive in conformitate cu prevederile Noului Cod de Procedura Penala au fost supravegheate de Politia Romana, in 6 luni de la intrarea lui in vigoare'', informeaza IGPR.
Dupa intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Penala, s-au luat masurile necesare pentru ca prevederile sale sa fie puse in aplicare:
"Aproximativ 600 de politisti isi desfasoara, la nivel national, activitatea in cadrul structurilor de supraveghere judiciara. Politistii verifica, periodic, modul in care persoanele puse sub supraveghere judiciara isi respecta obligatiile, iar in cazul incalcarii acestora, sesizeaza instanta competenta", precizeaza IGPR.
In comunicatul emis de IGPR se mai precizeaza ca in perioada 1 februarie - 31 iulie, in toata tara s-au dispus masuri preventive neprivative de libertate fata de 6.091 de persoane. DIntre acestea, 1.715 au fost revocate, inlocuite sau au incetat.
Mai mult, in 383 de cazuri, masurile dispuse initial de control judiciar au fost schimbate in 184 de cazuri cu arestul preventiv, 160 prin emiterea de mandate de executate a pedepsei cu pnchisoare, 22 de condamnari cu suspendare, 11 cazuri de arest la domiciliu, 2 in control judiciar pe cautiune.
Conform sursei, la nivel national, la data de 22 august erau 4.507 persoane sub supraveghere judiciara, dupa cum urmeaza:
- 368 in arest la domiciliu
- 4.102 sub control judiciar
- 37 sub control judiciar pe cautiune
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<