Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, si ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucuresti, Tove Bruvik Westberg, au inaugurat luni, 26 septembrie 2016, Centrul Terapeutic pentru Femei din cadrul Penitenciarului Gherla.
Dupa vizitarea centrului, Raluca Pruna a declarat: "Am incredere ca serviciile centrului vizitat astazi vor ajuta persoanele private de libertate sa se reintegreze cu adevarat in societate la finalul executarii pedepsei. incurajez Administratia Nationala a Penitenciarelor sa continue dezvoltarea unor centre similare, la nivelul intregului sistem penitenciar, precum si in alte domenii, pentru a raspunde cat mai bine nevoilor persoanelor detinute. Sunt convinsa ca, prin activitatea depusa, Centrul Terapeutic pentru Femei Gherla va deveni un pol de expertiza si bune practici, utile intregii societati".
La finalul vizitei, Tove Bruvik Westberg a declarat: "Romania si Norvegia au o colaborare extinsa in domeniul serviciilor corectionale. Centrul pentru femei aflate in detentie, inaugurat astazi la Gherla, este un excelent exemplu al colaborarii bilaterale si al transferului de cunostinte. Am fost incantata sa aflu de la reprezentantii penitenciarului Bredtveit din Norvegia, prezenti astazi aici, despre contactele si experientele valoroase stabilite si impartasite intre diverse institutii si organizatii din tarile noastre. Am incredere ca eforturile tuturor celor implicati in infiintarea acestui centru vor contribui la scopul final al acestei initiative - reintegrarea sociala a fostelor detinute."
Centrul Terapeutic pentru Femei Gherla are ca scop acordarea de asistenta persoanelor private de libertate in vederea dobandirii si exersarii a noi abilitati si responsabilitati sociale, incurajand implicarea si participarea fiecarei detinute la propriul proces de reabilitare. intr-o unitate ultramoderna, cu 60 de spatii de cazare, sunt oferite o gama larga de servicii, cum ar fi asistarea femeilor cu tulburari de personalitate, depresie si anxietate, servicii de consiliere individuala si de grup, psihoterapie, ateliere educative specializate, precum si activitati recreationale.
Centrul a fost realizat prin intermediul unui grant, acordat de Norvegia, in valoare de 1.232.437 Euro. Asistenta financiara norvegiana, oferita prin Granturile Norvegiene 2009-2014, reprezinta o sursa nerambursabila importanta pentru sustinerea nevoilor de dezvoltare a sistemului judiciar, cu un total de 20 de milioane de euro acordate dupa aderarea la Uniunea Europeana. Aceasta asistenta financiara face parte dintr-un program mai amplu prin care Norvegia contribuie la dezvoltarea sociala si economica in Europa.
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Fise distractive pentru gradinita
Totodata, ministrul Justitiei a vizitat Spitalul Penitenciar Dej care asigura asistenta medicala pentru afectiuni acute in urmatoarele specialitati: medicina interna, boli cronice si geriatrie, cardiologie, chirurgie generala, oftalmologie, ORL, anestezie-terapie intensiva. Spitalul a fost infiintat in anul 1997; in prezent, are o capacitate de 130 de locuri si asigura custodia medicala a persoanelor private de libertate (barbati) din toate categoriile penale.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE