Potrivit dispozitiilor art. 67 alin. (3) teza I din legea nr. 303/2004, „magistratii-asistenti gradul III sunt numiti fara concurs dintre judecatorii sau procurorii cu o vechime in magistratura de cel putin 4 ani”.
Consiliul Superior al Magistraturii, impreuna cu Înalta Curte de Casatie si Justitie, au dispus declansarea procedurilor de recrutare privind posturile de magistrat-asistent la ÎCCJ, in conformitate cu prevederile legale indicate mai sus.
Prin Hotararea Guvernului nr. 108/2012 privind stabilirea numarului maxim de posturi pentru Înalta Curte de Casatie si Justitie, numarul de posturi de magistrat-asistent a fost suplimentat cu zece posturi, dupa cum urmeaza:
- 5 posturi de magistrat-asistent pentru completele competente sa judece in prezent recursurile in interesul legii in materie civila si, incepand cu data de 1 iunie 2012, sesizarile ÎCCJ in vederea pronuntarii hotararilor prealabile pentru dezlegarea unor probleme de drept – institutie reglementata in Noul Cod de procedura civila;
- 2 posturi de magistrat-asistent pentru completele competente sa judece recursurile in interesul legii in materie penala, posturi necesare si in perspectiva introducerii procedurii sesizarii ÎCCJ in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor probleme de drept – institutie reglementata in Noul Cod de procedura penala;
- 1 post de magistrat-asistent pentru completele de 5 judecatori;
- 2 posturi de magistrat-asistent pentru Sectia penala a ÎCCJ.
Magistratii care indeplinesc conditia prevazuta la articolul 67 din Legea nr. 303/2004, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, pot opta pentru numirea in functia de magistrat-asistent incepand cu data de 1 septembrie 2012.
Optiunea poate fi exercitata pana la data de 15 mai 2012, prin transmiterea unei cereri de numire in functia de magistrat-asistent, insotita de un curriculum vitae, la ÎCCJ, str. Batistei nr. 25, sector 2, Bucuresti, sau la CSM, Cal. Plevnei nr. 141B, sector 6, Bucuresti.
Consiliul Superior al Magistraturii si Înalta Curte de Casatie si Justitie invita judecatorii si procurorii cu o experienta profesionala care ii recomanda sa-si desfasoare activitatea in cadrul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, sa aplice pentru procedura de recrutare anuntata.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<