Potrivit dispozitiilor art. 67 alin. (3) teza I din legea nr. 303/2004, „magistratii-asistenti gradul III sunt numiti fara concurs dintre judecatorii sau procurorii cu o vechime in magistratura de cel putin 4 ani”.
Consiliul Superior al Magistraturii, impreuna cu Înalta Curte de Casatie si Justitie, au dispus declansarea procedurilor de recrutare privind posturile de magistrat-asistent la ÎCCJ, in conformitate cu prevederile legale indicate mai sus.
Prin Hotararea Guvernului nr. 108/2012 privind stabilirea numarului maxim de posturi pentru Înalta Curte de Casatie si Justitie, numarul de posturi de magistrat-asistent a fost suplimentat cu zece posturi, dupa cum urmeaza:
- 5 posturi de magistrat-asistent pentru completele competente sa judece in prezent recursurile in interesul legii in materie civila si, incepand cu data de 1 iunie 2012, sesizarile ÎCCJ in vederea pronuntarii hotararilor prealabile pentru dezlegarea unor probleme de drept – institutie reglementata in Noul Cod de procedura civila;
- 2 posturi de magistrat-asistent pentru completele competente sa judece recursurile in interesul legii in materie penala, posturi necesare si in perspectiva introducerii procedurii sesizarii ÎCCJ in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor probleme de drept – institutie reglementata in Noul Cod de procedura penala;
- 1 post de magistrat-asistent pentru completele de 5 judecatori;
- 2 posturi de magistrat-asistent pentru Sectia penala a ÎCCJ.
Magistratii care indeplinesc conditia prevazuta la articolul 67 din Legea nr. 303/2004, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, pot opta pentru numirea in functia de magistrat-asistent incepand cu data de 1 septembrie 2012.
Optiunea poate fi exercitata pana la data de 15 mai 2012, prin transmiterea unei cereri de numire in functia de magistrat-asistent, insotita de un curriculum vitae, la ÎCCJ, str. Batistei nr. 25, sector 2, Bucuresti, sau la CSM, Cal. Plevnei nr. 141B, sector 6, Bucuresti.
Consiliul Superior al Magistraturii si Înalta Curte de Casatie si Justitie invita judecatorii si procurorii cu o experienta profesionala care ii recomanda sa-si desfasoare activitatea in cadrul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, sa aplice pentru procedura de recrutare anuntata.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<